Susanne Arvidsson

Om

Välkommen till Susanne Arvidssons webbutik

Jag heter Susanne Arvidsson och är konstnär som är född och uppvuxen i Örebro. Har målat sedan 13 års ålder och levt på min konst i hela mitt liv. Från början var stilen naturalistisk och mycket detaljrik, med åren så har även den abstrakta och naivistiska stilen tilltagit.

Som konstnär har jag kunnat jobba även då jag och min familj var bosatta utomlands vid två olika tillfällen.

Vi har bott i Kuwait och i Tanzania.

I Kuwait jobbade jag som konstnär när min i dag äldsta dotter var på arabiskt dagis ett par timmar varje dag för att få träffa andra barn och leka.

Jag hade en väldigt stor och pampig utställning som än i dag inte har haft någon konkurrens när det gäller pompa och ståt och det var Kuwaits stat som ordnade och bjöd in mig som svensk konstnär.

Kuwaits TV var där och filmade mig och detta visades sen på TV vilket var väldigt roligt.

Jag hade även utställning på IKEA och har turen att få sälja mycket tavlor under hela tiden vi levde där.

Jag var även aktiv i olika konstassociations- grupper och lärde mig mycket under min tid där.

Efter hemkomsten fortsatte jag leverera handmålade sidenslipsar i mängder och som flögs ner och som bland annat Radisson hotell använde som ” give away” till speciella gäster.

Jag vet att bland annat Prins Charles fick en slips handmålad av mig.

Som svensk konstnär var jag eftertraktad.

Jag fick även uppdrag som konstnär att måla takmålningar i privata palats, Sista uppdraget som var att designa insidan på ett nytt Café hann jag aldrig slutföra för när det väl var dags för min dåvarande man att avsluta sitt jobb blev det snabba beslut att packa ner hemmet för att åter komma tillbaka till Sverige.

 

Jag verkligen älskar att måla stora oljemålningar med motiv inspirerade från både människor, djur och natur.
I mina målningar är människor och djur viktiga.
Jag är en kattälskare sedan barnsben och det första jag gjorde när jag flyttade hemifrån var att skaffa två katter och sedan dess har katter avlöst varandra när ålderdomen tagit deras liv.
Alka mina katter under åren har betytt så otroligt mycket och ett liv utan katt är inget för mig.
Den katt jag har äran att vara matte åt nu kommer från Örebro Katthem och skulle avlivats för den tidigare ägaren hade tröttnat och ville bara bli av med den omedelbart och jag tog emot henne som tilltänkt jourhem.
Det tog mig en vecka att inse att jag aldrig skulle lämna Cleopatra ifrån mig och idag är hon min ögonsten och hon finns med i nästan alla mina målningar om än bara med en svansstump eller bara ett öga.
Katt i mina tavlor betyder harmoni.
Jag dansar olika latindanser och just dans inspirerar mig i motivval. Känslor som jag kan känna av själv i samband med dans är något jag vill förmedla.
Ansiktsuttryck, personligheter, händelser och mycket humor, då är det oljefärger , torrpastell och akryl som gäller som material.
Jag målar oftast lager på lager av färger för att få ett djup i målningen.

 

Flödiga akvareller målar jag gärna på  stora handgjorda papper där färgen kommer till sin rätt och motiven i akvarellteknik är allt från landskap till blommor.. 

Är du intresserad av att köpa min konst eller bara kontakta mig? Nå mig på:

Telefon: 073 516 96 00
Mail: susanne.arvidsson@hotmail.se
På min hemsida kan du se mer av mig. susannearvidsson.se