Konstnär Susanne Arvidsson


Konstnär Susanne Arvidsson
Konstnär Susanne Arvidsson
Konstnär Susanne Arvidsson

Det hela startade när jag var 13 år….

 

“Den lilla kvällskursen i måleri blev mitt första steg in i en värld som skulle komma att definiera mig. Jag kan fortfarande känna doften av oljefärgerna och terpentinet som fyllde Edvin Axelssons ateljé. För mig var den doften lika lockande som blommor i full blom. Att vara den enda tonåringen bland en grupp äldre konstnärer var på många sätt en unik upplevelse. De lärde mig inte bara tekniken utan delade också sina livshistorier och visdom, vilket fördjupade min förståelse för konsten.

Under åren som följde fortsatte jag att utforska olika färgpaletter och tekniker. Jag experimenterade med akvarell, akryl, gouache och mycket mer. Varje penseldrag blev en resa in i mitt eget inre landskap, och varje målning berättade en historia som jag inte kunde uttrycka med ord. Måleriet blev mitt sätt att kommunicera med världen.

Mitt yrkesliv som konstnär har varit en ständig utveckling. Jag har haft möjligheten att ställa ut mina verk på olika gallerier och konstutställningar runt om i världen. Jag har också utforskat olika teman och stilar, från abstrakt till figurativt, och varje period har haft sin unika charm och utmaningar.

 

Välkommen till min Konstvärld

Utforska en värld av färg, karaktär och livsglädje genom mina unika konstverk. Jag är en passionerad konstnär som skapar modern konst som förvandlar och berikar både hem, offentliga miljöer och arbetsplatser.

Mina tavlor är en explosion av glädje och värme i form av lekfulla och livliga färgtoner. Jag utforskar olika stilar, från abstrakt till naivistisk och till och med impressionistisk konst, för att erbjuda en bred mångfald av uttryck. Mitt mål är att fånga ögonblick av skönhet och dela dem med världen på mitt eget unika sätt.

Det som definierar min konst är en genomgående signatur – mina levande färger. Dessa färger är inte bara en palett för mig; de är mitt språk, mitt sätt att uttrycka känslor och skapa en känsla av glädje och harmoni. Oavsett om du letar efter en accent i ditt hem, en samtalsstartare på din arbetsplats eller en konstnärlig touch i en offentlig miljö, kan mina tavlor erbjuda det.

Jag är stolt över att ha många återkommande kunder som har upptäckt det unika i min konst och som har hittat flera tavlor som passar perfekt i deras liv. Mina verk kompletterar varandra och skapar en enhetlig känsla av skönhet och liv. Jag inbjuder dig att bli en del av den växande skaran av konstälskare som har upptäckt glädjen i att omge sig med mina konstverk.

Utforska min samling, låt dig inspireras av mina färger och hitta det perfekta konstverket som kommer att sätta färg och karaktär på din värld. Tillsammans kan vi skapa en konstupplevelse som berör hjärtat och själen.

Kontakta mig idag och låt mig hjälpa dig att hitta det konstverk som kommer att lysa upp din tillvaro och skapa minnen för livet.

Min bakgrund

Hej, jag är Susanne Arvidsson, och jag välkomnar dig till mitt konstnärliga universum!

Konsten har alltid varit min trofaste följeslagare, från de tidiga åren då jag började måla i mitt flickrum i Örebro till den dagliga inspirationen jag hämtar från världens alla hörn. Mitt konstnärliga hjärta har tagit mig på en spännande resa genom olika material, tekniker och kulturer. Jag har målat på både heltid och deltid, och denna mångsidighet har berikat mitt konstnärsliv med en djup förståelse för skapandets mångfald.

På min fritid så dansar jag bugg och latinamerikanska danser detta ger mig ständig inspiration när jag väljer motiv. Jag strävar efter att förmedla de känslor jag själv upplever under dansens rytm. Uttrycksfulla ansiktsdrag, individuella personligheter, minnesvärda ögonblick och en dos humor – det är då jag tar till oljefärger, torrpastell och akryl för att skapa magi på duken.

Min passion för måleri blomstrar verkligen när jag skapar storslagna oljemålningar, inspirerade av den värld som omger mig. I mina konstverk finner människor och djur en central plats, som väsentliga element i min skapandeprocess.

Kärleken till katter har funnits hos mig sedan barndomen, och när jag lämnade barndomshemmet var en av mina första steg att välkomna två lurviga kattkompisar i mitt liv. Genom åren har olika katter förgyllt min tillvaro, och deras närvaro har varit en oumbärlig del av mitt livsstilsval.

I min konstvärld applicerar jag ofta lager av färg för att skapa en djup dimension i mina skapelser. Under min tid som konstnär har jag gett liv åt ett flertal målningar, och den resan fortsätter med ständig glädje och utforskande.

Mitt konstnärsliv har präglats av de platser där jag har bott, som Kuwait och Tanzania. I Kuwait blev jag erkänd som konstnär och fick äran att skapa takmålningar i privata palats och ställa ut mina verk på nationella konstutställningar. I Tanzania inspirerades jag av den vackra omgivningen och skapade konstverk på sidentyg i min utomhusateljé, ofta med zebror och massajer som favoritmotiv.

Dessa äventyr gav mig en oändlig källa av inspiration som jag har förvandlat till färgrika konstverk. Färgerna och känslorna från dessa platser har smält samman med min konstnärliga identitet och berikat mina verk med en unik global touch.

Att leva som konstnär har alltid varit min dröm, och jag har lyckats förverkliga den. Idag delar jag min passion genom att undervisa i bildkonst på olika skolor i form av uppdraget Skapande skola genom Statens Kulturråd. 

Jag erbjuder även  målerikurser online till entusiaster i alla åldrar. För mig handlar konst inte bara om att skapa, utan också om att inspirera och vägleda andra att hitta sitt eget konstnärliga uttryck.

Min egen konst är en explosion av färg och uttryck. Jag målar med en intuitiv och fri hand, och min signaturteknik, som jag kallar “virrvarr,” är en lekfull metod som jag delar med mina elever för att frigöra deras kreativa energi. Oavsett om du är en erfaren konstnär eller nybörjare kan jag hjälpa dig att utforska din konstnärliga potential och släppa loss din skapande lust.

Mina målningar är ett uttryck för min inre glädje och min ständiga strävan efter att växa som konstnär. Jag finner ofta inspiration i jazzmusiken som fyller mitt ateljérum när jag skapar. Mina verk är en hyllning till livet och skönheten i världen, med kvinnliga figurer som sjunger eller spelar i en orkester, omgivna av fåglar, katter och blommor. När jag utforskar det abstrakta världen, hittar jag ofta en känsla av 60-talets vitalitet i mina verk.

Min konstnärliga själ är fylld av färger, glädje och positiv energi, och jag hoppas att mina verk kan beröra ditt hjärta och själ.

Tack för att du besöker min hemsida och delar mitt konstnärliga äventyr med mig. Låt oss tillsammans utforska skapandets magi och dela glädjen i konstens värld.

Du hittar mina kurser på min hemsida under fliken “Kurser” i menyraden. För att möta en större publik erbjuder jag även möjligheten till online-målerikurser. Detta ger mig fantastiska möjligheter att nå ut till fler konstälskare och dela med mig av mina kunskaper och tekniker.

Oavsett din ålder och erfarenhetsnivå inom måleri, vänder jag mig till dig med mitt mantra – “Alla kan!” Måleriet är en resa av självuttryck och upptäckt, och jag är här för att guida dig genom den vackra världen av konsten.

Välkommen till min konstnärliga värld!

Susanne Arvidsson
Konstnär Susanne Arvidsson

kurser både i sverige och utomlands

 
🎨 Upptäck en värld av kreativitet och målarkonst hos mig! 🎨

Vill du utforska ditt konstnärliga sinne och låta färgerna dansa på duken? Då har du kommit rätt! Välkommen till Susanne Arvidssons konstnärliga universum, där du kan upptäcka en mängd spännande målarkurser för både barn och vuxna. Oavsett om du är nybörjare eller redan har erfarenhet av konst, har jag något som passar just dig.

🌟 Vad erbjuder jag? 🌟

🎈 Onlinekurser: Lär dig att måla från bekvämligheten av ditt eget hem! Utforska vårt utbud av onlinekurser och ta del av inspirerande lektioner som hjälper dig utvecklas som konstnär. Från grundläggande tekniker till avancerade teman, finns det något för alla nivåer.

🏞️ Fysiska kurser: För dig som föredrar att måla tillsammans med andra och känna energin i en workshopmiljö, erbjuder jag även spännande fysiska kurser. Välj mellan lokala kurser i Sverige eller ge dig ut på ett äventyr och delta i våra målarresor utomlands. Skapa minnen samtidigt som du utforskar nya platser och låter din kreativitet flöda.

🖌️ Mångsidiga teman: Oavsett om du är intresserad av landskapsmålning, porträttkonst eller abstrakt expressionism, har jag kurser som täcker olika teman och stilar. Hitta din passion och låt mig guida dig genom stegen för att skapa imponerande konstverk.

🛒 Hur kan du köpa en kurs? 🛒

Det är enkelt att komma igång med ditt konstnärliga äventyr. Besök min hemsida och bläddra genom mitt sortiment av målarkurser: Länk till onlinekurser. Här hittar du detaljerade beskrivningar av varje kurs, inklusive nivå, innehåll och priser.

Börja resan mot att bli en skicklig konstnär genom att välja den kurs som passar dig bäst. Oavsett om du är intresserad av att utveckla dina färdigheter, utforska din kreativitet eller bara ha kul med penseln, är jag här för att vägleda dig genom varje steg.

Tveka inte att kontakta mig om du har frågor eller behöver mer information. Jag ser fram emot att måla tillsammans med dig och utforska konstens underbara värld!

Varmt välkommen, Susanne Arvidsson

Konstnär Susanne Arvidsson

Ytterligare information om min konstnärsbana

Jag har under många år skapat designs för ljudabsorberande tavlor, vilka bland annat återfinns i Kinnarps sortiment. Mina konstverk pryder väggar över hela Norden som både offentlig utsmyckning och effektiv ljuddämpning.

Mitt björkserie, röda tulpanserie, vita tulpanserie och stora kala eken har blivit en del av sjukhus, skolor och företags miljöer. Dessa motiv har inte bara visat sig vara visuellt tilltalande, utan även fungerat som praktiska lösningar för att förbättra akustiken.

Genom åren har jag deltagit i otaliga utställningar av olika omfattningar. En minnesvärd händelse är en imponerande utställning som anordnades av Kuwait stat när jag och min familj bodde i Kuwait under 1996.

Min konstnärliga strävan har sträckt sig bortom traditionell konst och inkluderat design av kartongemballage för företag samt skapandet av exklusiva vin- och öletiketter. Dessutom har jag haft äran att designa eleganta scarfs och slipsar för framstående företag som Astra Zeneca, Atlas Copco, och Capio Läkargruppen, bland andra.

Det är med stolthet jag nämner att Umeå universitet har valt en av mina målningar, där björkstammar avbildas, som en symbol för deras identitet. Det är en bekräftelse på hur min konst har en förmåga att berika olika sammanhang och skapa varaktiga intryck.

En journalist som intervjuar mig:

Konstnär Susanne Arvidsson om att försörja sig på konsten: “Inget kommer gratis”

2022-03-25

Susanne Arvidsson har kunnat leva på sin konst hela livet. Idag undervisar hon i bild på en skola och driver flertalet kurser. 

– Det gäller att se möjligheter och tänka utanför boxen.

Susanne Arvidsson har målat hela livet och testat på nästan alla tänkbara tekniker. Med ett enormt driv har hon lycktas livnära sig som konstnär. Nu jobbar hon deltid som bildlärare och hon tycker mycket om att undervisa andra.

– Jag kände att jag hade en förmåga att entusiasmera och få i gång andra människor att börja måla och så fick jag förfrågningar från folk om att lära ut. Så jag kände nog att det kunde vara något för mig. Jag signade upp på en kurs i hur man lägger upp utbildningar och sedan släppte jag egna målarkurser.

Idag brinner hon för att hålla kurser inom många olika områden och för olika åldrar.

– Jag har kurser på engelska och en barnkurs som snart är översatt till arabiska. Jag har även textat några av mina onlinekurser då jag upplevt att det funnits ett behov av det.

Hon vill gärna att kurserna vara inkluderande och har kurser som riktar sig till människor med olika förutsättningar.

– Det började med att en döv person skrev till mig och undrade om hon kunde vara med på min kurs. Så jag har jobbar hårt med att texta alla mina videos och det har fungerat jättebra. Nu är det en självklar del av kurserna.

Det som driver Susanne i arbetet att undervisa är att se hur självförtroendet hos deltagarna växer.

– Alla mår bra av att skapa, säger jag alltid. Målar man har man alltid någonting att göra och det kan vara jätteviktigt för någon som känner sig ensam, oavsett om det är frivillig ensamhet eller om man har gått i pension och inte riktigt vet vad man ska fylla tiden med. Det ger ro i kroppen och bättre självkänsla.

Susanne Arvidsson

Konstnär Susanne Arvidsson har jobbat i en mängd olika tekniker som akvarell, oljepastell, torrpastell, powertex, oljemålning och akrylmålning.

– Ska man lära ut ska man ha en riktigt bas att stå på. Jag på målar dygnet runt, både i undervisningen och när jag målar själv. Det är viktigt att kunna svara på elevernas frågor.

Hennes konst är färgstark och expressiv. Hon målar intuitiv och fritt och utgår från en teknik hon även lär ut i sina kurser och som hon kallar för ”virrvarr”.

– Den här tekniken använder jag i mina kurser för att hjälpa folk att komma i gång och måla på ett lekfullt sätt. Kanske har du inte målat på länge, kanske inte alls eller så har du tappat lusten. Vissa fastnar i att bara måla av saker och då kan det hjälpa att släppa loss. Det är väldigt frigörande.

Susanne Arvidsson

Susanne sålde sitt första verk när hon var 15 och har alltid kunnat livnära sig på sin konst.

– Jag har alltid hittat mina egna utställningsmöjligheter. Det är viktigt att tänka utanför boxen för det finns massor av ställen man kan vända sig till. Jag har tagit kontakt med butiker, caféer, restauranger och fått ställa ut i deras lokaler. Där har jag kunnat ha vernissager och det har utvecklats till jättebra samarbeten. De har fått provision när jag har sålt och i slutändan har alla varit nöjda.

Ingenting kommer gratis och enligt Susanne har hon fått kämpa hårt för att hamna där hon är nu. Hon hoppas att hennes resa kan ge inspiration åt andra.

– Jag har alltid varit omtyckt av publiken men aldrig tillhört eliten trots att jag har sålt tavlor i fyrtiosex år. Men man får leta upp egna möjligheter och använda fantasin. Nu efter pandemin finns det många tomma lokaler, kanske kan man gå in där och fråga om man får ha en pop-up-butik? Det kan räcka med en helg för att få ställa ut sin konst. Men häng inte upp dig på gallerier utan se till att bli din egen gallerist.

Susanne Arvidsson

I 20 års tid anordnade Susanne öppet hus hemma hos sig själv och välkomnade allmänheten in för att titta på konsten. Under tre dagar kom det så många som 700 besökare hem till huset.

Att sitta och vänta på att få ett erbjudande någon annan stans ifrån är inget hon ser som ett alternativ.

– Det är många långa timmar har jag tillbringat framför datorn och lärt mig om sökoptimering och marknadsföring. Det finns inga genvägar, man måste ha ett otroligt driv. Jag har inte fått någonting gratis utan har kämpat för att hitta möjligheter och tänka utanför boxen.

Susanne försöker att vara på plats så mycket som möjligt under sina utställningar.

– Jag säljer mycket mer om jag är på plats än om jag bara lämnar in. Det viktigaste är att skapa långvariga relationer och att kunden blir nöjd. Jag låter dem alltid låna hem tavlan för att känna efter, ibland lånar de två stycken för att välja ut en men det slutar nästan alltid med att de behåller båda två. Man får vara generös och bygga relationer.

Susanne Arvidsson

Nu ska Susanne iväg till Nice där hon har fått ett beställningsuppdrag att måla en stor tavla till en vägg. Genom det hoppas hon på att få fler utställningsmöjligheter. Nästa vecka åker hon till New York för att ställa ut på Artexpo och under Valborgshelgen är hon med på Norra Vätterns konstrunda.

Mellan 15-21 april hänger hennes verk på Galleri Greger på Hornsgatan i Stockholm och hennes största utställning i år är på Örebro Slott i Länssalen 23 – 25 september.

Att hon brinner för konsten är tydligt.

– Jag hoppas att det kan vara peppande för andra att ta del av min resa. Om man verkligen vill jobba som konstnär och är villig att lägga ner tiden så finns det massor av möjligheter.

Se fler verk av Susanne Arvidsson här!

Matilda Wirström

Skribent

 

Susanne Arvidsson, en konstnär med en passion som sträcker sig ända tillbaka till hennes tidiga tonår, då hon började måla i sitt flickrum hemma i Örebro. Sedan dess har penseln blivit en följeslagare i hennes vardag, och hon målar flitigt varje dag, där konstens kraft ger henne glädje, trygghet och harmoni. Drivkraften inom henne är outtröttlig, en inre hunger att ständigt utvecklas och växa.

Susannes tavlor sprudlar av glädje och positiv energi. Hon låter ofta jazzmusiken bli hennes inspirationskälla medan hon skapar sina verk. Ett signum i hennes konst är de skildrade kvinnorna som sjunger eller spelar i en orkester, omgivna av fåglar, katter och blommor. Hennes målningar är storslagna, kraftfulla och när hon utforskar det mer abstrakta, genomsyras de av en härlig 60-talskänsla.

Susannes konst bär spår av de platser där hon har bott, som Tanzania och Kuwait. I Kuwait blev hon högt aktad som konstnär och fick unika möjligheter att skapa takmålningar i privata palats och ställa ut sina verk på en av landets största, statliga konstutställningar. Hennes tid i Tanzania var också fylld av konstnärlig produktion, där zebror och massajer ofta var hennes favoritmotiv. Hon skapade dessa konstverk på sidentyg i sin utomhusateljé och lät sig inspireras av den vackra omgivningen.

Utöver sitt arbete som konstnär är Susanne även engagerad som bildpedagog på en stor kulturskola i Örebro, där hon delar med sig av sin konstnärliga visdom och passion till en ny generation.

Susanne Arvidssons färgstarka och inspirerande konstnärssjäl sprider glädje och berikar världen med sina kreativa verk. Genom sina tavlor förmedlar hon en känsla av livsglädje och skönhet, som har potential att beröra människors hjärtan och själar.

When Susanne Arvidsson was 13 years old, she started painting in the girls’ room at home in Örebro, since then she has not let go of the brush. She paints every day because it makes her happy, confident and harmonious. Her driving force is to always develop further, she has an inner hunger that never goes out.

You will be happy with Susanne Arvidsson’s paintings. She often paints for jazz music and her hallmarks are women who sing or play in an orchestra. The works are also filled with birds, cats and flowers. Her paintings are large, the style is powerful and when she paints more abstract, the 60s feeling shines through.

Susanne Arvidsson has lived in both Tanzania and Kuwait and her art of course bears traces of it. In Kuwait, she was an esteemed artist. Among other things, she had the privilege of painting ceiling paintings in private palaces and showing her paintings at one of Kuwait’s largest state art exhibitions. While in Tanzania, she painted an incredible amount. Zebras and Maasai were her favorite motifs and she often created the works of art on silk fabric in her outdoor studio. Susanne Arvidsson also works as a visual educator at a large cultural school in Örebro.

Om du vill läsa lite mer om mig ………

Susanne Arvidsson

Konstnär/ ICC ( internationellt certifierad coach och bildpedagog.

Min tid i Kuwait som konstnär Susanne Arvidsson

I Kuwait verkade jag som konstnär medan min äldsta dotter gick på ett arabiskt dagis några timmar om dagen för att umgås med andra barn och leka.

En minnesvärd händelse var min storslagna utställning som fortfarande står ojämförlig när det gäller glans och prakt. Kuwaits stat arrangerade och bjöd in mig som svensk konstnär till detta spektakulära evenemang. Kuwait TV dokumenterade hela händelsen, vilket senare sändes på TV och skänkte mig stor glädje.

Mina konstverk fann även plats på IKEA genom en utställning, och jag hade turen att sälja en betydande mängd målningar under vår tid där. Jag var aktiv inom olika konstnärsgrupper och föreningar, och jag absorberade ny kunskap och erfarenheter under denna period.

Vid återkomsten till hemlandet fortsatte jag att skapa handmålade sidenslipsar i mängd, som sedan skickades till olika destinationer och bland annat användes av Radisson Hotel som gåvor till sina speciella gäster. Med tiden utvecklades detta till att inkludera specialdesignade sidenslipsar och halsdukar som trycktes i olika mönster och färger. Under en betydande tidsperiod var detta mitt huvudfokus, och jag hade förmånen att designa för stora företag såsom Finansdepartementet, Ericsson, Atlas Copco, Capio Läkargruppen med flera.

Jag minns att till och med Prins Charles fick äran att bära en slips som jag handmålat. Som svensk konstnär var jag efterfrågad och respekterad.

Min konstnärliga talang tog mig även till uppdrag att måla takmålningar i privata palats. Det sista projektet involverade designen av insidan på ett nytt café. Tyvärr hann jag aldrig slutföra detta uppdrag eftersom det plötsligt krävdes att vi skulle packa ihop vårt hem och återvända till Sverige när min dåvarande mans arbetsuppdrag var färdigt.

Min tid i Tanzania

I Tanzania utforskade jag också min konstnärliga sida på ett enastående sätt. Jag fann mig själv ofta utomhus, fördjupad i mina målningar på siden som sedan spändes upp på ramar, en hjälpinsats från några av de kunniga männen på området där vi bodde i Dar es Salam. Motiven som fångade mitt hjärta och min pensel var zebror och massajer, symboler för min tid i Afrika.