Susanne Arvidsson - Målarkurser Online


Susanne Arvidsson, det är jag det!

Susanne Arvidsson

När Susanne Arvidsson var 13 år började hon måla på flickrummet hemma i Örebro, sedan dess har hon inte släppt penseln. Hon målar varje dag eftersom det gör henne glad, trygg och harmonisk. Hennes drivkraft är att alltid utvecklas vidare, hon har en inre hunger som aldrig slocknar.

Man blir glad av Susanne Arvidssons tavlor. Hon målar ofta till jazzmusik och hennes signum är kvinnor som sjunger eller spelar i orkester. Verken är också fyllda med fåglar, katter och blommor. Hennes målningar är stora, stilen är kraftfull och när hon målar mer abstrakt lyser 60-talskänslan igenom.

Susanne Arvidsson har bott i både Tanzania och Kuwait och hennes konst bär förstås spår av det. I Kuwait var hon en uppskattad konstnär. Hon fick bland annat förmånen att måla takmålningar i privata palats och visa sina tavlor på en av Kuwaits största, statliga konstutställningar. Under tiden i Tanzania målade hon otroligt mycket. Zebror och massajer var hennes favoritmotiv och hon skapade ofta konstverken på sidentyg i sin utomhusateljé. Susanne Arvidsson arbetar också som bildpedagog på en stor kulturskola i Örebro.

When Susanne Arvidsson was 13 years old, she started painting in the girls’ room at home in Örebro, since then she has not let go of the brush. She paints every day because it makes her happy, confident and harmonious. Her driving force is to always develop further, she has an inner hunger that never goes out.

You will be happy with Susanne Arvidsson’s paintings. She often paints for jazz music and her hallmarks are women who sing or play in an orchestra. The works are also filled with birds, cats and flowers. Her paintings are large, the style is powerful and when she paints more abstract, the 60s feeling shines through.

Susanne Arvidsson has lived in both Tanzania and Kuwait and her art of course bears traces of it. In Kuwait, she was an esteemed artist. Among other things, she had the privilege of painting ceiling paintings in private palaces and showing her paintings at one of Kuwait’s largest state art exhibitions. While in Tanzania, she painted an incredible amount. Zebras and Maasai were her favorite motifs and she often created the works of art on silk fabric in her outdoor studio. Susanne Arvidsson also works as a visual educator at a large cultural school in Örebro.

Om du vill läsa lite mer om mig ………

Susanne Arvidsson

Konstnär/ ICC ( internationellt certifierad coach och bildpedagog.

Jag har målat tavlor sen unga år. Eftersom jag har jobbat som konstnär på hel och deltid under hela mitt liv så har jag haft möjligheten att testa väldigt mycket olika material och stilar/ uttryckssätt och detta har lett till stor kunskap i detta ämne.

Jag har förmånen att få arbeta på en stor kulturskola där jag har en speciell tjänst som bildpedagog.

Just den anställningen kom till på uppdrag från Statens Kulturråd och efter projektets slut var resultatet med mitt arbete så stort att tjänsten blev permanent.

Jag åker ut till olika skolor och har något som kallas kulturfritids där barn får måla helt enkelt med alla möjliga material som inte finns på skolor annars.

Jag får därför mycket inspiration tillbaka av mina elever som blir oerhört kreativa när de får chans till bra material, min kunskap och tips efter mina 46 år med färg och penslar.

Det blir ett slags win-win fenomen mellan mina elever och mig.

I min undervisning har jag känt att jag saknar pedagogisk utbildningsmaterial att skicka med som “hemläxa” till mina allra mest vetgiriga elever som har utvecklats till små fantastiska konstnärer.

Detta har gjort att jag nu själv valt att göra korta men pedagogiska steg för steg lektioner på ungefär samma sätt som när jag undervisar mina elever ” live”.

Du kan köpa mina kurser här på min hemsida..

Det ena leder till det andra. Jag får mycket förfrågan om att ha kvällskurser så som jag haft under många år men tack vare möjligheten att kunna göra målarkurser online öppnade sig en större möjlighet att nå ut till fler. 

Så resultatet blev – Lär dig konsten att måla tavlor som steg 1, därefter följer kurser i fördjupning i olika färger såsom 

Lär dig konsten att måla med akrylfärger

Jag vänder mig till dig som känner lust till att måla oavsett ålder. Mitt motto är – Alla kan!

 

Som konstnär har jag kunnat jobba även då jag och min familj var bosatta utomlands vid två olika tillfällen.

Vi har bott i Kuwait och i Tanzania.

Min tid i Kuwait som konstnär Susanne Arvidsson

I Kuwait jobbade jag som konstnär när min i dag äldsta dotter var på arabiskt dagis ett par timmar varje dag för att få träffa andra barn och leka.

Jag hade en väldigt stor och pampig utställning som än i dag inte har haft någon konkurrens när det gäller pompa och ståt och det var Kuwaits stat som ordnade och bjöd in mig som svensk konstnär.

Kuwaits TV var där och filmade mig och detta visades sen på TV vilket var väldigt roligt.

Jag hade även utställning på IKEA och har turen att få sälja mycket tavlor under hela tiden vi levde där.

Jag var även aktiv i olika konstassociations- grupper och lärde mig mycket under min tid där.

 

 Efter hemkomsten fortsatte jag leverera handmålade sidenslipsar  i mängder och som flögs ner och som bland annat Radisson hotell använde som ” give away” till speciella gäster. Slipsarna övergick sedan att bli specialdesignade sidenslipsar och scarfs som trycktes. Under ganska många år var det detta som upptog all min arbetstid och jag har designat slipsar åt väldigt många stora företag, tex Finansdepartementet, Erikson, Atlas Copco, Capio läkargruppen, m.fl…

 

Jag vet att bland annat Prins Charles fick en slips handmålad av mig.Som svensk konstnär var jag eftertraktad.

Jag fick även uppdrag som konstnär att måla takmålningar i privata palats, Sista uppdraget som var att designa insidan på ett nytt Café hann jag aldrig slutföra för när det väl var dags för min dåvarande man att avsluta sitt jobb blev det snabba beslut att packa ner hemmet för att åter komma tillbaka till Sverige.

Min tid i Tanzania

I Tanzania målade jag också otroligt mycket. Stod ofta utomhus och målade på sidentyg som sedan spändes upp på ramar som jag fick hjälp att göra av några av männen som jobbade på området vi bodde på i Dar es Salam.

Zebror och massajer var mina favoritmotiv att måla under min Afrikatid.

 

 

Jag verkligen älskar att måla stora oljemålningar med motiv inspirerade från livet runt mig.

I mina målningar är människor och djur viktiga.
Jag är en kattälskare sedan barnsben och det första jag gjorde när jag flyttade hemifrån var att skaffa två katter och sedan dess har katter avlöst varandra när ålderdomen tagit deras liv.
Alla mina katter under åren har betytt så otroligt mycket och ett liv utan katt är inget för mig.

Den katt jag har äran att vara matte åt nu kommer från Örebro Katthem och skulle avlivats för den tidigare ägaren hade tröttnat och ville bara bli av med den omedelbart och jag tog emot henne som tilltänkt jourhem.
Det tog mig en vecka att inse att jag aldrig skulle lämna Cleopatra ifrån mig och idag är hon min ögonsten och hon finns med i nästan alla mina målningar om än bara med en svansstump eller bara ett öga.

Katt i mina tavlor betyder harmoni.

Jag dansar olika latindanser och just dans inspirerar mig i motivval. Känslor som jag kan känna av själv i samband med dans är något jag vill förmedla.

Ansiktsuttryck, personligheter, händelser och mycket humor, då är det oljefärger , torrpastell och akryl som gäller som material.

Jag målar oftast lager på lager av färger för att få ett djup i målningen.

Under min tid tid som konstnär har jag hunnit måla många tavlor.

MarthaMildred Always elegant

ag har även designat kläder under ett antal år. MarthaMildred hette vårt märke och jag delade det företaget tillsammans med en trevlig kollega som heter Pernilla Orrfält.

Att designa kläder är något som gav mig väldigt mycket erfarenhet men det var också oerhört tidskrävande och vi orkade inte hålla ut så många år som vi kanske hade behövt men det är en rolig fast jobbig tid också som jag med stolthet ser tillbaka på. Under den perioden hann jag aldrig måla några tavlor.

Här är ett av våra plagg vi designade och sålde in till en hel del butiker i Sverige. Jag designade även kaffekoppar i olika storlekar för vårt varumärke MarthaMildred.

Men, nu är jag tillbaka och målar tavlor och satsar på mitt varumärke konstnär Susanne Arvidsson.

“I don't know any way in which I could more strongly recommend this.”
John Doe
CEO, John Doe Corp
Susanne är en härlig konstnär som är engagerad, positiv och har lång erfarenhet i arbetet med konst, hon ser aldrig någr hinder. Genom hennes energi och kunskap har jag fått lärt mig flera spämnande tekniker som gjort att jag vågar testa och utmana mig själv och jag har förstått att det finns inget som är fel.Det är så himla kul! Längtar till nästa lektion när du kommer.
Camilla Carlsson
I absolutely love this. Brilliant.
Jane Doe
CEO, Jane Doe Corp