Du visar för närvarande I Ateljén med Louisiana Jazz
I Ateljén med Louisiana Jazz

I Ateljén med Louisiana Jazz

I Ateljén med Louisiana Jazz

I Ateljén med Louisiana Jazz, ja jag kände faktiskt att nu ska jag testa att måla män som spelar instrument.

För annars är ju mitt signum och favoritmotiv kvinnor i 60 tals tappning och med musik tema, eller kanske rättare sagt i jazzens tecken. 

Så den sista tavlan bli med titeln Louisiana Jazz. 

In i det sista målar jag för utställningen som jag jobbat inför i nästan ett år.

Det är en väldigt speciell känsla detta att arbeta under så lång tid för att sedan bedömas under några dagars utställning.

Känslan är både skrämmande och spännande och jag både längtar och fasar.

Jag har medvetet sparat och ställt undan tavlor som jag inte visat upp offentligt för att jag ska få ihop en spännande och blandad utställning med olika storlekar.

Allt i från mindre tavlor till riktigt stora målningar och detta tar tid.

Utöver detta så har jag ju haft flera utställningar under året som gått där jag sålt det jag haft med där. Och, sen finns min konst på en butik mitt i centrala Örebro,  Impulso Concept Store Drottninggatan 28, dit jag regelbundet lämnar nya tavlor för där säljs min konst flitigt vilket jag är oerhört tacksam över. 

Men, jag planerade redan sedan förra hösten efter förra årets lyckade utställning att göra en ny stor utställning på Örebro slott.   Här kan du läsa mer om Örebro slott

Och i och med det så krävs det disciplin och hårt arbete och att fördela alstren, hålla undan vissa och visa upp och sälja vissa. 

Vanligtvis så brukar jag ha paus från skapandet under sommarperioden men inte i år.

Under arbetet med stora tavlan Pointers sisters Susanne Arvidsson

Det är inte många dagar under denna varma och sköna sommar som jag inte hållit i en pensel men fördelen är då att jag hållit skapandet och fantasin igång och inte en enda gång har jag haft torka på idéer.

Det är annars en känsla som kan infinna sig hos mig när jag gjort ett längre uppehåll med målandet.

Nu har experimenterandet hållit i sig och jag har testat flera nya olika tekniker och färger och även motiv och när sista penseldraget gjorts på en målning så har lusten direkt infunnit sig att vilja spinna vidare på en detalj eller teknik som av många gånger uppståtts av misstag på den jag nyss målat klart.

Nu är det det absolut sista som måste göras inför dagen D som är på Onsdag då tavlor plus allt annat som jag designat ska på plats plus att ljussättaren kommer och att sätta ljuset tar otroligt många timmar.

Eftersom miljön är i en gammal fängelsehåla med stenväggar och golv, bjälkar i tak och på väggar och inga spikhål får göras utan de små springorna mellan stenarna måste utnyttjas så är det en riktig utmaning att få till allt.

Lokalen är både spännande historiskt sätt och även utseende mässigt men det är också en lokal som har utmaningar för att få till det. 

Lokalen används inte annars för utställningar som den jag gör så det finns  inte tillräckligt med ljus utan den man, Edwin som annars sköter ljuset på slottet och under andra offentliga evenemang i Örebro är den enda som accepteras och han kryper i trånga utrymmen och klättrar på höga höjder.

Så höga stegar där man förfasas över att stå på och även se Edwin stå på, det är en av utmaningarna. 

Det är kullerstenar som gäller som golv här! 

Utan nära och kära skulle jag aldrig kunnat fixa detta och jag får hjälp under utställningen av flera men den som har både peppat mig och hjälpt mig med tips, att komma ihåg allt som måste göras, kommit med idéer på motiv och kulörer etc är min väninna som helt enkelt måste nämnas vid namn Lena- Maria Ehrling och utan hennes inverkan och medverkan skulle inte utställningen blivit av. 

Efter skrivandets stund bär det av utomhus för att sätta upp affischer.

Under arbetet med stora tavlan Pointers sisters Susanne Arvidsson

Marknadsföringen är en otroligt viktig del i det hela och väldigt mycket tid har sista veckan gått åt till datorarbetet men detta är en del av arbetet med att vara konstnär. 

Pointers sisters tavla av Susanne Arvidsson Pointers sisters tavla av Susanne Arvidsson 

Så, detta blev ett inlägg där jag beskriver lite om min vardag och arbetet som konstnär.

Bor du i närheten av Örebro så är du varmt välkommen på utställningen som är 

Fredag – söndag 24-26/9 kl 11-17 

  • I videon visar jag all info om tider och vart man går in.

Om du bor långväga från Örebro så kommer mina nya alster publiceras på min hemsida www.susannearvidsson.com på Fredag morgon när utställningen öppnas. 

Varmt välkommen 

Susanne 

Susanne Jenny Ingrid Arvidsson

På denna sidan finner du dels min konst i webbutiken i form av ett stort utbud av kuddar och kuddfodral, mobilskal, kläder, konsttryck. Du hittar också ett utbud av olika målarkurser online både för barn och vuxna.