Konstnär Susanne Arvidsson


Konstnär Susanne Arvidsson
Konstnär Susanne Arvidsson
Konstnär Susanne Arvidsson

Jag, Susanne Arvidsson – En konstnär med en pensel full av drömmar

Mina minnen är som en kalejdoskop av färger och dofter. Redan som barn fascinerades jag av den magiska atmosfären i Edvin Axelssons ateljé, där oljefärger och terpentiner vävde en symfoni av kreativitet. Att vara den enda tonåringen bland erfarna konstnärer var en gåva, en chans att lära mig mer än bara tekniker. Jag lärde mig om livets skönhet och komplexitet, om att våga drömma stort och att omfamna sin passion.

Färgerna har alltid varit mitt språk. De dansar på duken och berättar historier som inte kan uttryckas med ord. I mina målningar finns en explosion av liv och energi, en hyllning till naturens skönhet, till musikens rytmer och till den oändliga kraften i fantasin. Fåglarnas glada kvitter, caféernas mysiga stämning, blommornas spröda skönhet – allt detta inspirerar mig att skapa verk som sprider glädje och värme.

Men min resa har inte alltid varit enkel. Att vara konstnär handlar inte bara om talang och inspiration, det kräver också drivkraft, mod och en vilja att stå emot motgångar. Jag har kämpat för att hitta min plats i konstvärlden, för att få mina verk erkända och för att kunna leva på min passion. Men genom åren har jag lärt mig att det viktigaste är att aldrig ge upp på sina drömmar.

Idag är jag inte bara en konstnär, jag är en mamma, en mentor och en inspiratör. Jag brinner för att dela med mig av min kunskap och passion till andra, att ge dem verktyg att uttrycka sin egen kreativitet och att finna glädje i konstens magiska värld. Mina online- och fysiska målarkurser är en plattform där jag får se mina elevers talang blomma och deras självförtroende växa. Det är en otroligt givande känsla att kunna ge dem en gnista av inspiration och en tro på sin egen förmåga.

Jag är inte perfekt, jag gör misstag och jag lär mig ständigt nya saker. Men en sak är säker: jag kommer alltid att måla, att skapa och att dela min passion med världen. För det är i konsten jag hittar min sanna mening, min frihet och min glädje.

Välkommen in i min värld, en värld full av färger, drömmar och oändliga kreativa möjligheter!

Susanne Arvidsson

Konstnärsmamma, ICC (internationellt certifierad coach och bildpedagog)

“Min äventyrslust genomsyrar allt jag gör, både i livet och i konsten. Jag reser jorden runt och hämtar inspiration från nya platser, och jag vågar experimentera med nya tekniker och uttryck i mitt måleri.”

Varför köpa målarkurs från just mig?

Hitta din inre konstnär – måla med glädje och skapa din egen stil!

Få kunskap som annars kanske tar många år att införskaffa på egen hand.

Drömmer du om att kunna måla vackra tavlor, uttrycka dig kreativt och kanske till och med sälja din konst? Då har du hittat rätt! Jag heter Susanne Arvidsson och jag har målat sedan jag var 13 år gammal. Under mina år som konstnär har jag lärt mig allt om måleriets alla tekniker, stilar och material. Jag har sålt mina tavlor i över 40 år och lever numera på min konst.

Men jag vill inte bara dela med mig av min kunskap, jag vill väcka din egen inre konstnär! I mina onlinekurser lär du dig inte bara grunderna i måleri, utan får också verktyg att hitta din egen unika stil. Du skapar spontant och intuitivt, utan att kopiera andra.

Varför välja mina kurser?

 • Lång erfarenhet:Jag har över 40 års gedigen erfarenhet av måleri och delar frikostigt med mig av mina kunskaper.
 • Hitta din egen stil:Du lär dig att uttrycka dig kreativt och skapa din egen unika stil,utan att kopiera andra.
 • Avslappning och glädje:Måleri är en fantastisk hobby för avkoppling och stressreduktion.
 • Från nybörjare till avancerad:Jag erbjuder kurser för alla nivåer,från nybörjare till avancerad.
 • Stöttning och feedback:Du får regelbunden feedback och stöd i din kreativa utveckling.
 • Gemenskap:I vissa kurser ingår tillgång till en sluten studiegrupp där du kan umgås med andra målare och utbyta idéer.

Mina kurser:

 • Akrylmålning för nybörjare:Lär dig grunderna i akrylmålning och skapa dina första tavlor.
 • Måla abstrakt:Utforska den abstrakta konstens värld och utveckla din egen unika stil.
 • Naivistisk måleri:Lär dig den charmiga och uttrycksfulla naivistiska stilen.
 • Blandteknik:Kombinera olika tekniker och material för att skapa unika verk.
 • Lär dig konsten att måla med akrylfärger:En omfattande kurs med regelbunden feedback och tillgång till en sluten studiegrupp.

——————————————————————————————————————–

 

Skillnad på webbkurs med samma titel

En stor fördel med Webbkurs – Lär dig konsten att måla med akrylfärger – med studiegrupp:

 • Du får tillgång till en sluten studiegrupp: Få feedback på dina målningar regelbundet av både mig och de andra kursdeltagarna. Gruppen är aktiv och kreativ, och du kommer garanterat att uppskatta gemenskapen.
 • Du tar kursen i din egen takt: Inspiration och tips från andra kursdeltagare finns alltid tillgängliga, oavsett var du befinner dig i din målar process.

Väljer du denna kurs variant, välkomnar jag dig varmt till den slutna Facebook gruppen med samma namn som kursen: Jag bjuder in dig:)))

Den andra varianten är: utan studiegrupp.

Här tar du din målar kurs i akrylfärger på egen hand, utan feedback från mig eller andra kursdeltagare. Lektionerna och innehållet i webbkursen är exakt detsamma.

Oavsett vilken variant du väljer, hoppas jag att min kurs kommer att ge dig inspiration, glädje och nya kunskaper i akrylmålning!

Oavsett om du vill måla för avkoppling, kreativ utveckling eller för att tjäna pengar, så har jag en kurs för dig. Ta det första steget mot att bli konstnär idag!

Börja din resa mot att bli konstnär idag!

Besök min hemsida för att läsa mer om mina kurser och anmäla dig.

Här är några citat från mina kursdeltagare:

 • “Jag har alltid velat lära mig måla men trodde inte att jag var tillräckligt kreativ.Din kurs har gett mig självförtroendet att våga uttrycka mig och skapa min egen stil.” – Anna S.
 • “Måleri är det bästa jag har gjort för min mentala hälsa.Det är så avkopplande och ger mig så mycket glädje.” – Erik K.
 • “Jag har äntligen hittat min passion!Jag målar nu regelbundet och har till och med börjat sälja mina tavlor.” – Maria L.

Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor.

Vill du veta mer?

 • Besök min hemsida, du hittar den om du googlar, här får inga länkar läggas in.
 • Följ mig på Instagram:@ateljesusannearvidsson
 • Se mina videor på youtube
 • Telefon: 073 516 96 00

Jag ser fram emot att välkomna dig till mina kurser!

Susanne

Målare, konstnär och kursledare

Susanne Arvidsson: Konstnär med passion för färg och frihet

Välkommen till min kreativa oas!

Jag är Susanne Arvidsson, en konstnär från Örebro med en livslång dröm att leva på min passion. Idag lever jag ut den drömmen fullt ut, och delar min glädje genom att undervisa i bildkonst på skolor och genom uppdrag med Skapande skola.

Mina verk är en explosion av färger och uttryck. Jag älskar att experimentera med nya material och tekniker, och strävar alltid efter att tänja gränserna för vad konsten kan vara. Jag kallar mig inte för en “Kopia Fia” – min drivkraft är att hitta min egen unika röst och uttrycka mig på ett sätt som ingen annan gör. Färgerna är mitt signum, och jag använder dem för att skapa varma, inbjudande verk som väcker glädje hos betraktaren.

Min inspiration hämtar jag från allt runt omkring mig. Jazzmusiken som fyller min ateljé, skönheten i naturen, och den enkla glädjen i att vara människa. Mina målningar hyllar livet och allt det vackra det har att erbjuda. Kvinnliga figurer sjunger och spelar i orkestrar, omgivna av fåglar, katter och blommor. Ibland dyker även abstrakta element upp, och jag infuserar mina verk med en känsla av 60-talets vitalitet.

Min konstnärliga resa började i tonåren. Sedan dess har jag utforskat en mängd olika stilar och tekniker, och mina verk har ställts ut i gallerier och på konstutställningar världen över. Jag målar enbart från min fantasi och strävar inte efter att skapa naturliga avbildningar.

Förutom att skapa min egen konst delar jag gärna min passion med andra. Jag leder både fysiska och online-målerikurser, där jag lär ut min signaturteknik “virrvarr” – en lekfull metod som frigör mina elevers kreativa energi. Oavsett om du är en erfaren konstnär eller nybörjare, varmt välkommen att delta i en kurs! Jag tror på att “alla kan”, och jag vill inspirera dig att utforska din egen konstnärliga potential.

Mina internationella erfarenheter har berikat min konstnärliga identitet. Jag har haft förmånen att hålla målarkurser i Italien, Frankrike och dessa resor har gett mig nya perspektiv och inspirationskällor. Jag strävar alltid efter att dela med mig av min passion till en bredare publik, och jag hoppas att du vill följa med mig på min kreativa resa.

Välkommen till min värld!

Susanne Arvidsson

Konstnärsmamma, ICC (internationellt certifierad coach och bildpedagog)

Min unika stil: En fusion av impressionism och naivism

Min konstnärliga resa har lett mig till en stil som jag kallar för “impressionistisk naivism”. I den här stilen finner jag en perfekt kombination av spontana intryck och barnslig glädje.

Inspirationen hämtar jag från vardagen: Jag fångar ljus och skuggor i en park, en fjärils fladdrande vingar eller en kaffekopp på ett mysigt café. Med snabba, uttrycksfulla penseldrag skapar jag en atmosfär av liv och rörelse.

Naivismens charm: Jag älskar naivismens enkla, oskuldsfulla uttryck. Figurerna i mina verk är ofta stiliserade, med stora ögon och leenden. De utstrålar en odysséisk glädje som smittar av sig på betraktaren.

Impressionismens ljus: Men min stil är inte bara naivistisk. Jag inspireras av impressionisternas fascination för ljus och färg. Jag leker med ljusinfall, skapar skuggspel och använder en palett av livfulla färger för att förstärka känslan av liv i mina verk.

Min unika röst: I min “impressionistiska naivism” finner jag min unika röst som konstnär. Det är en stil som speglar min personlighet – glad, spontan och full av livsglädje. Den ger mig friheten att uttrycka mina tankar och känslor på ett sätt som känns både äkta och meningsfullt.

Att måla i min stil är en ren glädje. Varje penseldrag är ett steg på en kreativ resa, en upptäcktsfärd i färger och former. Jag älskar att se hur mina verk väcker glädje och nyfikenhet hos betraktaren.

Min “impressionistiska naivism” är inte bara en stil, det är en del av mig. Det är ett sätt att se världen, att känna och att uttrycka mig. Det är min passion, min glädje och min unika gåva till världen.

Det hela startade när jag var 13 år….

“Den lilla kvällskursen i måleri blev mitt första steg in i en värld som skulle komma att definiera mig. Jag kan fortfarande känna doften av oljefärgerna och terpentinet som fyllde Edvin Axelssons ateljé. För mig var den doften lika lockande som blommor i full blom.

Susanne Arvidsson
Konstnär Susanne Arvidsson

kurser både i Sverige och utomlands

 
🎨 Upptäck en värld av kreativitet och målarkonst hos mig! 🎨

Vill du utforska ditt konstnärliga sinne och låta färgerna dansa på duken? Då har du kommit rätt! Välkommen till Susanne Arvidssons konstnärliga universum, där du kan upptäcka en mängd spännande målarkurser för både barn och vuxna. Oavsett om du är nybörjare eller redan har erfarenhet av konst, har jag något som passar just dig.

🌟 Vad erbjuder jag? 🌟

🎈 Onlinekurser: Lär dig att måla från bekvämligheten av ditt eget hem! Utforska vårt utbud av onlinekurser och ta del av inspirerande lektioner som hjälper dig utvecklas som konstnär. Från grundläggande tekniker till avancerade teman, finns det något för alla nivåer.

🏞️ Fysiska kurser: För dig som föredrar att måla tillsammans med andra och känna energin i en workshopmiljö, erbjuder jag även spännande fysiska kurser. Välj mellan lokala kurser i Sverige eller ge dig ut på ett äventyr och delta i våra målarresor utomlands. Skapa minnen samtidigt som du utforskar nya platser och låter din kreativitet flöda.

🖌️ M

Konstnär Susanne Arvidsson

Jag har under många år skapat designs för ljudabsorberande tavlor, vilka bland annat återfinns i Kinnarps sortiment. Mina konstverk pryder väggar över hela Norden som både offentlig utsmyckning och effektiv ljuddämpning.

Min björkserie, röda tulpanserie, vita tulpanserie och stora kala eken har blivit en del av sjukhus, skolor och företags miljöer. Dessa motiv har inte bara visat sig vara visuellt tilltalande, utan även fungerat som praktiska lösningar för att förbättra akustiken.

Genom åren har jag deltagit i otaliga utställningar av olika omfattningar. En minnesvärd händelse är en imponerande utställning som anordnades av Kuwait stat när jag och min familj bodde i Kuwait under 1996.

Min konstnärliga strävan har sträckt sig bortom traditionell konst och inkluderat design av kartongemballage för företag samt skapandet av exklusiva vin- och öletiketter. Dessutom har jag haft äran att designa eleganta scarfs och slipsar för framstående företag som Astra Zeneca, Atlas Copco, och Capio Läkargruppen, bland andra.

Det är med stolthet jag nämner att Umeå universitet har valt en av mina målningar, där björkstammar avbildas, som en symbol för deras identitet. Det är en bekräftelse på hur min konst har en förmåga att berika olika sammanhang och skapa varaktiga intryck.

Mina verk och min kreativa process:

Min inspiration hämtar jag från naturen och vardagen. Jag fascineras av former, färger och strukturer, och jag strävar efter att skapa verk som både är vackra och funktionella. Min kreativa process är intuitiv och experimentell. Jag arbetar ofta med olika material och tekniker för att uppnå önskat resultat.

Utmaningar och belöningar:

Som konstnär har jag stött på många utmaningar under min karriär. Det kan vara svårt att hitta sin egen stil och att få sitt arbete erkänt. Men det finns också många belöningar. Det är en stor glädje att se mina verk pryda väggar och ge människor glädje och inspiration.

Framtida projekt och mål:

Jag har många framtida projekt och mål. Jag vill fortsätta att utveckla min konst och skapa nya verk som berör och inspirerar. Jag vill också samarbeta med fler företag och institutioner för att skapa vackra och funktionella miljöer.

Tack för att du läste om min konstnärliga gärning!

En journalist som intervjuar mig:

Konstnär Susanne Arvidsson om att försörja sig på konsten: “Inget kommer gratis”

2022-03-25

Susanne Arvidsson har kunnat leva på sin konst hela livet. Idag undervisar hon i bild på en skola och driver flertalet kurser. 

– Det gäller att se möjligheter och tänka utanför boxen.

Susanne Arvidsson har målat hela livet och testat på nästan alla tänkbara tekniker. Med ett enormt driv har hon lycktas livnära sig som konstnär. Nu jobbar hon deltid som bildlärare och hon tycker mycket om att undervisa andra.

– Jag kände att jag hade en förmåga att entusiasmera och få i gång andra människor att börja måla och så fick jag förfrågningar från folk om att lära ut. Så jag kände nog att det kunde vara något för mig. Jag signade upp på en kurs i hur man lägger upp utbildningar och sedan släppte jag egna målarkurser.

Idag brinner hon för att hålla kurser inom många olika områden och för olika åldrar.

– Jag har kurser på engelska och en barnkurs som snart är översatt till arabiska. Jag har även textat några av mina onlinekurser då jag upplevt att det funnits ett behov av det.

Hon vill gärna att kurserna vara inkluderande och har kurser som riktar sig till människor med olika förutsättningar.

– Det började med att en döv person skrev till mig och undrade om hon kunde vara med på min kurs. Så jag har jobbar hårt med att texta alla mina videos och det har fungerat jättebra. Nu är det en självklar del av kurserna.

Det som driver Susanne i arbetet att undervisa är att se hur självförtroendet hos deltagarna växer.

– Alla mår bra av att skapa, säger jag alltid. Målar man har man alltid någonting att göra och det kan vara jätteviktigt för någon som känner sig ensam, oavsett om det är frivillig ensamhet eller om man har gått i pension och inte riktigt vet vad man ska fylla tiden med. Det ger ro i kroppen och bättre självkänsla.

Susanne Arvidsson

Konstnär Susanne Arvidsson har jobbat i en mängd olika tekniker som akvarell, oljepastell, torrpastell, powertex, oljemålning och akrylmålning.

– Ska man lära ut ska man ha en riktigt bas att stå på. Jag på målar dygnet runt, både i undervisningen och när jag målar själv. Det är viktigt att kunna svara på elevernas frågor.

Hennes konst är färgstark och expressiv. Hon målar intuitiv och fritt och utgår från en teknik hon även lär ut i sina kurser och som hon kallar för ”virrvarr”.

– Den här tekniken använder jag i mina kurser för att hjälpa folk att komma i gång och måla på ett lekfullt sätt. Kanske har du inte målat på länge, kanske inte alls eller så har du tappat lusten. Vissa fastnar i att bara måla av saker och då kan det hjälpa att släppa loss. Det är väldigt frigörande.

Susanne Arvidsson

Susanne sålde sitt första verk när hon var 15 och har alltid kunnat livnära sig på sin konst.

– Jag har alltid hittat mina egna utställningsmöjligheter. Det är viktigt att tänka utanför boxen för det finns massor av ställen man kan vända sig till. Jag har tagit kontakt med butiker, caféer, restauranger och fått ställa ut i deras lokaler. Där har jag kunnat ha vernissager och det har utvecklats till jättebra samarbeten. De har fått provision när jag har sålt och i slutändan har alla varit nöjda.

Ingenting kommer gratis och enligt Susanne har hon fått kämpa hårt för att hamna där hon är nu. Hon hoppas att hennes resa kan ge inspiration åt andra.

– Jag har alltid varit omtyckt av publiken men aldrig tillhört eliten trots att jag har sålt tavlor i fyrtiosex år. Men man får leta upp egna möjligheter och använda fantasin. Nu efter pandemin finns det många tomma lokaler, kanske kan man gå in där och fråga om man får ha en pop-up-butik? Det kan räcka med en helg för att få ställa ut sin konst. Men häng inte upp dig på gallerier utan se till att bli din egen gallerist.

Susanne Arvidsson

I 20 års tid anordnade Susanne öppet hus hemma hos sig själv och välkomnade allmänheten in för att titta på konsten. Under tre dagar kom det så många som 700 besökare hem till huset.

Att sitta och vänta på att få ett erbjudande någon annan stans ifrån är inget hon ser som ett alternativ.

– Det är många långa timmar har jag tillbringat framför datorn och lärt mig om sökoptimering och marknadsföring. Det finns inga genvägar, man måste ha ett otroligt driv. Jag har inte fått någonting gratis utan har kämpat för att hitta möjligheter och tänka utanför boxen.

Susanne försöker att vara på plats så mycket som möjligt under sina utställningar.

– Jag säljer mycket mer om jag är på plats än om jag bara lämnar in. Det viktigaste är att skapa långvariga relationer och att kunden blir nöjd. Jag låter dem alltid låna hem tavlan för att känna efter, ibland lånar de två stycken för att välja ut en men det slutar nästan alltid med att de behåller båda två. Man får vara generös och bygga relationer.

Susanne Arvidsson

Nu ska Susanne iväg till Nice där hon har fått ett beställningsuppdrag att måla en stor tavla till en vägg. Genom det hoppas hon på att få fler utställningsmöjligheter. Nästa vecka åker hon till New York för att ställa ut på Artexpo och under Valborgshelgen är hon med på Norra Vätterns konstrunda.

Mellan 15-21 april hänger hennes verk på Galleri Greger på Hornsgatan i Stockholm och hennes största utställning i år är på Örebro Slott i Länssalen 23 – 25 september.

Att hon brinner för konsten är tydligt.

– Jag hoppas att det kan vara peppande för andra att ta del av min resa. Om man verkligen vill jobba som konstnär och är villig att lägga ner tiden så finns det massor av möjligheter.

Se fler verk av Susanne Arvidsson här!

Matilda Wirström

Skribent

 

Om du vill läsa lite mer om mig ………

Susanne Arvidsson

Konstnär/ ICC ( internationellt certifierad coach och bildpedagog.

Min tid i Kuwait som konstnär Susanne Arvidsson

I Kuwait verkade jag som konstnär medan min äldsta dotter gick på ett arabiskt dagis några timmar om dagen för att umgås med andra barn och leka.

En minnesvärd händelse var min storslagna utställning som fortfarande står ojämförlig när det gäller glans och prakt. Kuwaits stat arrangerade och bjöd in mig som svensk konstnär till detta spektakulära evenemang. Kuwait TV dokumenterade hela händelsen, vilket senare sändes på TV och skänkte mig stor glädje.

Mina konstverk fann även plats på IKEA genom en utställning, och jag hade turen att sälja en betydande mängd målningar under vår tid där. Jag var aktiv inom olika konstnärsgrupper och föreningar, och jag absorberade ny kunskap och erfarenheter under denna period.

Vid återkomsten till hemlandet fortsatte jag att skapa handmålade sidenslipsar i mängd, som sedan skickades till olika destinationer och bland annat användes av Radisson Hotel som gåvor till sina speciella gäster. Med tiden utvecklades detta till att inkludera specialdesignade sidenslipsar och halsdukar som trycktes i olika mönster och färger. Under en betydande tidsperiod var detta mitt huvudfokus, och jag hade förmånen att designa för stora företag såsom Finansdepartementet, Ericsson, Atlas Copco, Capio Läkargruppen med flera.

Jag minns att till och med Prins Charles fick äran att bära en slips som jag handmålat. Som svensk konstnär var jag efterfrågad och respekterad.

Min konstnärliga talang tog mig även till uppdrag att måla takmålningar i privata palats. Det sista projektet involverade designen av insidan på ett nytt café. Tyvärr hann jag aldrig slutföra detta uppdrag eftersom det plötsligt krävdes att vi skulle packa ihop vårt hem och återvända till Sverige när min dåvarande mans arbetsuppdrag var färdigt.

Min tid i Tanzania

I Tanzania utforskade jag också min konstnärliga sida på ett enastående sätt. Jag fann mig själv ofta utomhus, fördjupad i mina målningar på siden som sedan spändes upp på ramar, en hjälpinsats från några av de kunniga männen på området där vi bodde i Dar es Salam. Motiven som fångade mitt hjärta och min pensel var zebror och massajer, symboler för min tid i Afrika.