Konstnär Susanne Arvidsson


Konstnär Susanne Arvidsson
Konstnär Susanne Arvidsson
Konstnär Susanne Arvidsson

Konstnär Susanne Arvidsson - Kort presentation

Susanne Arvidsson är en konstnär med en passion för att skapa färgstarka och imponerande tavlor. Med en karriär som sträcker sig från ungdomsåren har Susanne utvecklat sin egen unika stil, som kan beskrivas som en kombination av impressionistisk och naivistiskt uttryck. Hennes målningar fångar ofta naturens skönhet, särskilt blommor, människor och då främst motiv från café eller barmiljöer och fåglar, som har varit ett konstant motiv genom åren. Återkommande favoritmotiv är i musikaliskt tecken, orkestrar med skönsjungande kvinnor, ibland någon man synlig,  i en 60 tals miljö.  

Susanne har uppnått framgång med ett flertal utställningar, inklusive en betydande debut på det välrenommerade Galleri Z i Närkes distrikt. Hennes konst har lockat besökare från när och fjärran och har även blivit uppmärksammad av konstföreningar runt om i landet.

Idag arbetar Susanne heltid som konstnär och erbjuder sina färgglada och unika tavlor till salu. Hennes konstverk kan bli ett fantastiskt tillägg till både privata hem och offentliga utrymmen. Om du är intresserad av att köpa en konstnärlig skatt från Susanne Arvidsson, kontakta henne gärna för mer information.

Välkommen till min konstnärliga värld!

Jag är Susanne Arvidsson, en passionerad konstnär från Örebro. Min livslånga dröm att leva som konstnär har förverkligats, och idag delar jag min passion genom att undervisa i bildkonst på olika skolor, uppdraget Skapande skola genom Statens Kulturråd.

Min konst är en explosion av färg och uttryck.

Köp färgglada tavlor som ger karaktär och det kan du faktiskt göra med mina tavlor kan jag tycka. Varje tavla är unik. Jag målar enbart från fantasin och min drivkraft att vilja testa nytt och äventyrslust. Storlek 120 x 100 cm målad på linneduk uppspänd på kilram.

Äventyrslusten som självfallet finns i att jag vill se nya platser och resa både privat och i jobbet är en sak, men detta gäller även mitt sätt att skapa och uttrycka mig.

Jag brukar säga om mig själv att jag inte är någon “Kopia Fia” utan mitt driv är att själv hitta nya material och tillvägagångssätt att våga tänja på gränserna hur jag kan använda material och våga förändra min konst utan att tappa min personlighet och däri är det färgtonerna som är specifika för mig.’Färgerna är mitt signum som konstnär! Varma färger som ger en glad och omfamnade känsla oavsett vart tavlorna hänger. Du som betraktare känner igen mig i mina kombinationer av färger som är återkommande oavsett motiv.

 

Inspirationen till mina verk hämtar jag ofta från den jazzmusik som fyller mitt ateljérum när jag skapar. Mina målningar är en hyllning till livet och skönheten i världen, där kvinnliga figurer sjunger eller spelar i en orkester, omgivna av fåglar, katter och blommor. När jag utforskar det abstrakta världen infunderar jag ofta en känsla av 60-talets vitalitet i mina verk.

 Mitt konstnärsliv började i tonåren, och sedan dess har jag utforskat olika stilar och tekniker. Mina tavlor,  har nått ut till gallerier och konstutställningar världen över.

Det som kännetecknar mitt konstnärskap är mångfalden, från abstrakt till naivistiskt och impressionistiskt. Jag målar enbart från min fantasi och strävar inte efter naturalism.

Utöver mitt skapande delar jag min passion som bildpedagog genom både fysiska och online-målerikurser. “Alla kan!” är mitt mantra, oavsett ålder eller erfarenhet.

Jag målar med en intuitiv och fri hand och delar gärna min signaturteknik, “virrvarr,” en lekfull metod som frigör mina elevers eller kurdeltagares kreativa energi. Oavsett om du är en erfaren konstnär eller nybörjare kan jag hjälpa dig att utforska din konstnärliga potential och släppa loss din skapande lust.

Jag har även haft förmånen att hålla målarkurser utomlands i länder som Italien, Frankrike och Spanien. Dessa internationella upplevelser har inspirerat och berikat min konstnärliga identitet, och jag strävar ständigt efter att dela med mig av denna passion till en bredare publik.

 

Det hela startade när jag var 13 år….

 

“Den lilla kvällskursen i måleri blev mitt första steg in i en värld som skulle komma att definiera mig. Jag kan fortfarande känna doften av oljefärgerna och terpentinet som fyllde Edvin Axelssons ateljé. För mig var den doften lika lockande som blommor i full blom. Att vara den enda tonåringen bland en grupp äldre konstnärer var på många sätt en unik upplevelse. De lärde mig inte bara tekniken utan delade också sina livshistorier och visdom, vilket fördjupade min förståelse för konsten.

Under åren som följde fortsatte jag att utforska olika färgpaletter och tekniker. Jag experimenterade med akvarell, akryl, gouache och mycket mer. Varje penseldrag blev en resa in i mitt eget inre landskap, och varje målning berättade en historia som jag inte kunde uttrycka med ord. Måleriet blev mitt sätt att kommunicera med världen.

Mitt yrkesliv som konstnär har varit en ständig utveckling. Jag har haft möjligheten att ställa ut mina verk på olika gallerier och konstutställningar runt om i världen. Jag har också utforskat olika teman och stilar, från abstrakt till figurativt, och varje period har haft sin unika charm och utmaningar.

 

Susanne Arvidsson
Konstnär Susanne Arvidsson

kurser både i sverige och utomlands

 
🎨 Upptäck en värld av kreativitet och målarkonst hos mig! 🎨

Vill du utforska ditt konstnärliga sinne och låta färgerna dansa på duken? Då har du kommit rätt! Välkommen till Susanne Arvidssons konstnärliga universum, där du kan upptäcka en mängd spännande målarkurser för både barn och vuxna. Oavsett om du är nybörjare eller redan har erfarenhet av konst, har jag något som passar just dig.

🌟 Vad erbjuder jag? 🌟

🎈 Onlinekurser: Lär dig att måla från bekvämligheten av ditt eget hem! Utforska vårt utbud av onlinekurser och ta del av inspirerande lektioner som hjälper dig utvecklas som konstnär. Från grundläggande tekniker till avancerade teman, finns det något för alla nivåer.

🏞️ Fysiska kurser: För dig som föredrar att måla tillsammans med andra och känna energin i en workshopmiljö, erbjuder jag även spännande fysiska kurser. Välj mellan lokala kurser i Sverige eller ge dig ut på ett äventyr och delta i våra målarresor utomlands. Skapa minnen samtidigt som du utforskar nya platser och låter din kreativitet flöda.

🖌️ Mångsidiga teman: Oavsett om du är intresserad av landskapsmålning, porträttkonst eller abstrakt expressionism, har jag kurser som täcker olika teman och stilar. Hitta din passion och låt mig guida dig genom stegen för att skapa imponerande konstverk.

🛒 Hur kan du köpa en kurs? 🛒

Det är enkelt att komma igång med ditt konstnärliga äventyr. Besök min hemsida och bläddra genom mitt sortiment av målarkurser: Länk till onlinekurser. Här hittar du detaljerade beskrivningar av varje kurs, inklusive nivå, innehåll och priser.

Börja resan mot att bli en skicklig konstnär genom att välja den kurs som passar dig bäst. Oavsett om du är intresserad av att utveckla dina färdigheter, utforska din kreativitet eller bara ha kul med penseln, är jag här för att vägleda dig genom varje steg.

Tveka inte att kontakta mig om du har frågor eller behöver mer information. Jag ser fram emot att måla tillsammans med dig och utforska konstens underbara värld!

Varmt välkommen, Susanne Arvidsson

Konstnär Susanne Arvidsson

Ytterligare information om min konstnärsbana

Jag har under många år skapat designs för ljudabsorberande tavlor, vilka bland annat återfinns i Kinnarps sortiment. Mina konstverk pryder väggar över hela Norden som både offentlig utsmyckning och effektiv ljuddämpning.

Mitt björkserie, röda tulpanserie, vita tulpanserie och stora kala eken har blivit en del av sjukhus, skolor och företags miljöer. Dessa motiv har inte bara visat sig vara visuellt tilltalande, utan även fungerat som praktiska lösningar för att förbättra akustiken.

Genom åren har jag deltagit i otaliga utställningar av olika omfattningar. En minnesvärd händelse är en imponerande utställning som anordnades av Kuwait stat när jag och min familj bodde i Kuwait under 1996.

Min konstnärliga strävan har sträckt sig bortom traditionell konst och inkluderat design av kartongemballage för företag samt skapandet av exklusiva vin- och öletiketter. Dessutom har jag haft äran att designa eleganta scarfs och slipsar för framstående företag som Astra Zeneca, Atlas Copco, och Capio Läkargruppen, bland andra.

Det är med stolthet jag nämner att Umeå universitet har valt en av mina målningar, där björkstammar avbildas, som en symbol för deras identitet. Det är en bekräftelse på hur min konst har en förmåga att berika olika sammanhang och skapa varaktiga intryck.

En journalist som intervjuar mig:

Konstnär Susanne Arvidsson om att försörja sig på konsten: “Inget kommer gratis”

2022-03-25

Susanne Arvidsson har kunnat leva på sin konst hela livet. Idag undervisar hon i bild på en skola och driver flertalet kurser. 

– Det gäller att se möjligheter och tänka utanför boxen.

Susanne Arvidsson har målat hela livet och testat på nästan alla tänkbara tekniker. Med ett enormt driv har hon lycktas livnära sig som konstnär. Nu jobbar hon deltid som bildlärare och hon tycker mycket om att undervisa andra.

– Jag kände att jag hade en förmåga att entusiasmera och få i gång andra människor att börja måla och så fick jag förfrågningar från folk om att lära ut. Så jag kände nog att det kunde vara något för mig. Jag signade upp på en kurs i hur man lägger upp utbildningar och sedan släppte jag egna målarkurser.

Idag brinner hon för att hålla kurser inom många olika områden och för olika åldrar.

– Jag har kurser på engelska och en barnkurs som snart är översatt till arabiska. Jag har även textat några av mina onlinekurser då jag upplevt att det funnits ett behov av det.

Hon vill gärna att kurserna vara inkluderande och har kurser som riktar sig till människor med olika förutsättningar.

– Det började med att en döv person skrev till mig och undrade om hon kunde vara med på min kurs. Så jag har jobbar hårt med att texta alla mina videos och det har fungerat jättebra. Nu är det en självklar del av kurserna.

Det som driver Susanne i arbetet att undervisa är att se hur självförtroendet hos deltagarna växer.

– Alla mår bra av att skapa, säger jag alltid. Målar man har man alltid någonting att göra och det kan vara jätteviktigt för någon som känner sig ensam, oavsett om det är frivillig ensamhet eller om man har gått i pension och inte riktigt vet vad man ska fylla tiden med. Det ger ro i kroppen och bättre självkänsla.

Susanne Arvidsson

Konstnär Susanne Arvidsson har jobbat i en mängd olika tekniker som akvarell, oljepastell, torrpastell, powertex, oljemålning och akrylmålning.

– Ska man lära ut ska man ha en riktigt bas att stå på. Jag på målar dygnet runt, både i undervisningen och när jag målar själv. Det är viktigt att kunna svara på elevernas frågor.

Hennes konst är färgstark och expressiv. Hon målar intuitiv och fritt och utgår från en teknik hon även lär ut i sina kurser och som hon kallar för ”virrvarr”.

– Den här tekniken använder jag i mina kurser för att hjälpa folk att komma i gång och måla på ett lekfullt sätt. Kanske har du inte målat på länge, kanske inte alls eller så har du tappat lusten. Vissa fastnar i att bara måla av saker och då kan det hjälpa att släppa loss. Det är väldigt frigörande.

Susanne Arvidsson

Susanne sålde sitt första verk när hon var 15 och har alltid kunnat livnära sig på sin konst.

– Jag har alltid hittat mina egna utställningsmöjligheter. Det är viktigt att tänka utanför boxen för det finns massor av ställen man kan vända sig till. Jag har tagit kontakt med butiker, caféer, restauranger och fått ställa ut i deras lokaler. Där har jag kunnat ha vernissager och det har utvecklats till jättebra samarbeten. De har fått provision när jag har sålt och i slutändan har alla varit nöjda.

Ingenting kommer gratis och enligt Susanne har hon fått kämpa hårt för att hamna där hon är nu. Hon hoppas att hennes resa kan ge inspiration åt andra.

– Jag har alltid varit omtyckt av publiken men aldrig tillhört eliten trots att jag har sålt tavlor i fyrtiosex år. Men man får leta upp egna möjligheter och använda fantasin. Nu efter pandemin finns det många tomma lokaler, kanske kan man gå in där och fråga om man får ha en pop-up-butik? Det kan räcka med en helg för att få ställa ut sin konst. Men häng inte upp dig på gallerier utan se till att bli din egen gallerist.

Susanne Arvidsson

I 20 års tid anordnade Susanne öppet hus hemma hos sig själv och välkomnade allmänheten in för att titta på konsten. Under tre dagar kom det så många som 700 besökare hem till huset.

Att sitta och vänta på att få ett erbjudande någon annan stans ifrån är inget hon ser som ett alternativ.

– Det är många långa timmar har jag tillbringat framför datorn och lärt mig om sökoptimering och marknadsföring. Det finns inga genvägar, man måste ha ett otroligt driv. Jag har inte fått någonting gratis utan har kämpat för att hitta möjligheter och tänka utanför boxen.

Susanne försöker att vara på plats så mycket som möjligt under sina utställningar.

– Jag säljer mycket mer om jag är på plats än om jag bara lämnar in. Det viktigaste är att skapa långvariga relationer och att kunden blir nöjd. Jag låter dem alltid låna hem tavlan för att känna efter, ibland lånar de två stycken för att välja ut en men det slutar nästan alltid med att de behåller båda två. Man får vara generös och bygga relationer.

Susanne Arvidsson

Nu ska Susanne iväg till Nice där hon har fått ett beställningsuppdrag att måla en stor tavla till en vägg. Genom det hoppas hon på att få fler utställningsmöjligheter. Nästa vecka åker hon till New York för att ställa ut på Artexpo och under Valborgshelgen är hon med på Norra Vätterns konstrunda.

Mellan 15-21 april hänger hennes verk på Galleri Greger på Hornsgatan i Stockholm och hennes största utställning i år är på Örebro Slott i Länssalen 23 – 25 september.

Att hon brinner för konsten är tydligt.

– Jag hoppas att det kan vara peppande för andra att ta del av min resa. Om man verkligen vill jobba som konstnär och är villig att lägga ner tiden så finns det massor av möjligheter.

Se fler verk av Susanne Arvidsson här!

Matilda Wirström

Skribent

 

Om du vill läsa lite mer om mig ………

Susanne Arvidsson

Konstnär/ ICC ( internationellt certifierad coach och bildpedagog.

Min tid i Kuwait som konstnär Susanne Arvidsson

I Kuwait verkade jag som konstnär medan min äldsta dotter gick på ett arabiskt dagis några timmar om dagen för att umgås med andra barn och leka.

En minnesvärd händelse var min storslagna utställning som fortfarande står ojämförlig när det gäller glans och prakt. Kuwaits stat arrangerade och bjöd in mig som svensk konstnär till detta spektakulära evenemang. Kuwait TV dokumenterade hela händelsen, vilket senare sändes på TV och skänkte mig stor glädje.

Mina konstverk fann även plats på IKEA genom en utställning, och jag hade turen att sälja en betydande mängd målningar under vår tid där. Jag var aktiv inom olika konstnärsgrupper och föreningar, och jag absorberade ny kunskap och erfarenheter under denna period.

Vid återkomsten till hemlandet fortsatte jag att skapa handmålade sidenslipsar i mängd, som sedan skickades till olika destinationer och bland annat användes av Radisson Hotel som gåvor till sina speciella gäster. Med tiden utvecklades detta till att inkludera specialdesignade sidenslipsar och halsdukar som trycktes i olika mönster och färger. Under en betydande tidsperiod var detta mitt huvudfokus, och jag hade förmånen att designa för stora företag såsom Finansdepartementet, Ericsson, Atlas Copco, Capio Läkargruppen med flera.

Jag minns att till och med Prins Charles fick äran att bära en slips som jag handmålat. Som svensk konstnär var jag efterfrågad och respekterad.

Min konstnärliga talang tog mig även till uppdrag att måla takmålningar i privata palats. Det sista projektet involverade designen av insidan på ett nytt café. Tyvärr hann jag aldrig slutföra detta uppdrag eftersom det plötsligt krävdes att vi skulle packa ihop vårt hem och återvända till Sverige när min dåvarande mans arbetsuppdrag var färdigt.

Min tid i Tanzania

I Tanzania utforskade jag också min konstnärliga sida på ett enastående sätt. Jag fann mig själv ofta utomhus, fördjupad i mina målningar på siden som sedan spändes upp på ramar, en hjälpinsats från några av de kunniga männen på området där vi bodde i Dar es Salam. Motiven som fångade mitt hjärta och min pensel var zebror och massajer, symboler för min tid i Afrika.