Konstnär Susanne Arvidsson

 Konstnär Susanne Arvidsson

Konstnär Susanne Arvidsson, det är jag det! jag är  född och uppvuxen i Örebro. Har målat sedan 13 års ålder och levt på min konst i hela mitt liv. Från början var stilen naturalistisk och mycket detaljrik, med åren så har även den abstrakta och navistiska stilen tilltagit.Som konstnär har jag kunnat jobba även då jag och min familj var bosatta utomlands vid två olika tillfällen.

Vi har bott i Kuwait och i Tanzania.

Konstnär Susanne Arvidsson
På safari i Serengeti i Tanzania.

 

 

Ngorongoro Conservation Area (NCA) är ett stort naturskyddsområde i norra Tanzania, beläget mellan Serengeti National Park i väster och förkastningsdalen Great Rift Valley i öster.

Min tid i Kuwait som konstnär Susanne Arvidsson

I Kuwait jobbade jag som konstnär när min i dag äldsta dotter var på arabiskt dagis ett par timmar varje dag för att få träffa andra barn och leka.

Jag hade en väldigt stor och pampig utställning som än i dag inte har haft någon konkurrens när det gäller pompa och ståt och det var Kuwaits stat som ordnade och bjöd in mig som svensk konstnär.

Kuwaits TV var där och filmade mig och detta visades sen på TV vilket var väldigt roligt.

Jag hade även utställning på IKEA och har turen att få sälja mycket tavlor under hela tiden vi levde där.

Jag var även aktiv i olika konstassociations- grupper och lärde mig mycket under min tid där.

 

Efter hemkomsten fortsatte jag leverera handmålade sidenslipsar  i mängder och som flögs ner och som bland annat Radisson hotell använde som ” give away” till speciella gäster. Slipsarna övergick sedan att bli specialdesignade sidenslipsar och scarfs som trycktes. Under ganska många år var det detta som upptog all min arbetstid och jag har designat slipsar åt väldigt många stora företag, tex Finansdepartementet, Erikson, Atlas Copco, Capio läkargruppen, m.fl..

konstnär Susanne Arvidsson
Specialdesignade sidenslipsar
konstnär Susanne Arvidsson
Specialdesignade sidenscarfs som användes till personal och som giveaway.
Specialdesignad slips åt företaget Vasakronan/ Vasallen

Jag vet att bland annat Prins Charles fick en slips handmålad av mig.Som svensk konstnär var jag eftertraktad.

Jag fick även uppdrag som konstnär att måla takmålningar i privata palats, Sista uppdraget som var att designa insidan på ett nytt Café hann jag aldrig slutföra för när det väl var dags för min dåvarande man att avsluta sitt jobb blev det snabba beslut att packa ner hemmet för att åter komma tillbaka till Sverige.

 

Min tid i Tanzania

I Tanzania målade jag också otroligt mycket. Stod ofta utomhus och målade på sidentyg som sedan spändes upp på ramar som jag fick hjälp att göra av några av männen som jobbade på området vi bodde på i Dar es Salam.

Zebror och massajer var mina favoritmotiv att måla under min Afrikatid.

Nu lite om min konstnärsstil:

Konst till salu – Susanna i badet är titeln på den här stora oljemålningen.

Jag verkligen älskar att måla stora oljemålningar med motiv inspirerade från livet runt mig.

I mina målningar är människor och djur viktiga.
Jag är en kattälskare sedan barnsben och det första jag gjorde när jag flyttade hemifrån var att skaffa två katter och sedan dess har katter avlöst varandra när ålderdomen tagit deras liv.
Alla mina katter under åren har betytt så otroligt mycket och ett liv utan katt är inget för mig.

Den katt jag har äran att vara matte åt nu kommer från Örebro Katthem och skulle avlivats för den tidigare ägaren hade tröttnat och ville bara bli av med den omedelbart och jag tog emot henne som tilltänkt jourhem.
Det tog mig en vecka att inse att jag aldrig skulle lämna Cleopatra ifrån mig och idag är hon min ögonsten och hon finns med i nästan alla mina målningar om än bara med en svansstump eller bara ett öga.

Katt i mina tavlor betyder harmoni.

Jag dansar olika latindanser och just dans inspirerar mig i motivval. Känslor som jag kan känna av själv i samband med dans är något jag vill förmedla.

Ansiktsuttryck, personligheter, händelser och mycket humor, då är det oljefärger , torrpastell och akryl som gäller som material.

Jag målar oftast lager på lager av färger för att få ett djup i målningen.

Under min tid tid som konstnär har jag hunnit måla många tavlor och du ser ett axplock av dessa på denna sidan.

 

MarthaMildred Always elegant

Jag har även designat kläder under ett antal år. MarthaMildred hette vårt märke och jag delade det företaget tillsammans med en trevlig kollega som heter Pernilla Orrfält.

Att designa kläder är något som gav mig väldigt mycket erfarenhet men det var också oerhört tidskrävande och vi orkade inte hålla ut så många år som vi kanske hade behövt men det är en rolig fast jobbig tid också som jag med stolthet ser tillbaka på. Under den perioden hann jag aldrig måla några tavlor.

Här är ett av våra plagg vi designade och sålde in till en hel del butiker i Sverige. Jag designade även kaffekoppar i olika storlekar för vårt varumärke MarthaMildred.

Men, nu är jag tillbaka och målar tavlor och satsar på mitt varumärke konstnär Susanne Arvidsson.

Rubrik

 

Susanne Jenny Ingrid Arvidsson

På denna sidan finner du dels min konst i webbutiken i form av ett stort utbud av kuddar och kuddfodral, mobilskal, kläder, konsttryck. Du hittar också ett utbud av olika målarkurser online både för barn och vuxna.

Lämna ett svar