Du visar för närvarande Utställning Galleri Lilla Paris i Landskrona
Susanne Arvidsson ställer ut på Örebro slott

Utställning Galleri Lilla Paris i Landskrona

Detta blir ett inlägg som galleristen Susanne själv gjort med underlag från journalisten Kary Persson som jag tycker gjorde en väldigt bra sammanfattning om mig. En eloge till en lyhörd journalist.

susanne_arvidsson
SUSANNE WÄRN-PERSSON
Susanne Arvidsson gästar Lilla Paris
Publicerad augusti 7, 2021
Kategori: Utställningar
Susanne Arvidsson från Örebro är etablerad som konstnär sedan flera år. Hon ställde bland annat ut på Örebro Slott förra året och kommer att göra så även i september i år. Men innan det så gästar hon mitt Lilla Paris och jag ser så fram emot att få visa upp hennes härliga konst.
– Jag har olika stilar men det är alltid mycket färg. Explosivt mycket ibland,säger Susanne Arvidsson och skrattar.
– Ibland är det abstrakt och ibland föreställande konst. Men att måla fotografiskt gör jag inte längre. Jag sätter mig helt enkelt ner framför en vit canvas och börjar med att lägga på färg. Sedan ser jag var jag hamnar. Det kan bli vad som helst. Jag älskar dock blommor.
Efter att ha bott i Kuwait och Tanzania ett antal år så flyttade hon hem till Sverige. Konsten har dock funnits med alltid.
– Jag började måla som liten och sålde min första tavla när jag var 15 år. Sedan dess har jag målat mer eller mindre på heltid, säger hon och berättar om äventyren utomlands.
– Det var min dåvarande man som jobbade utomlands och vi bodde då först i Kuwait och sedan i Tanzania. I Kuwait målade jag jättemycket och ställde även ut. Detsamma gällde i Tanzania.
Idag arbetar hon parallellt som bildpedagog på Kulturskolan i Örebro samt som bildlärare till årskurs 6-elever.
– Och praktiskt all annan tid tillbringar jag i mitt vardagsrum eller min ateljé som jag har i samma hus som jag bor i mitt i Örebro. Det är underbart.
Hon håller även en hel del kurser online.
– Det är ett smidigt sätt att lära ut. Man kan köpa vanliga kurser men jag kör även den del live.
Tidigare har hon ställt ut i Klippan och i Kristianstad. Men i västra Skåne har hon inte varit med sin konst.
– Därför ska det bli extra kul att komma till Landskrona. Jag följer Susanne Wärn-Persson och ser att det är stort konstintresse i Landskrona. Jag ser så mycket fram emot att komma, säger konstnären.
Tavlorna hon kommer att visa upp är aldrig tidigare visade.
– Jag har målat mycket den senaste tiden och jag ville visa upp något helt nytt. Jag kommer dessutom att ha med mig prover på lite annat kul Det blir någon handduk och kuddfodral. Jag hittade även en slips i siden som jag målade på när jag var bodde utom lands. Om dessa och allt annat kan jag berätta för de som kommer på min vernissage den 26 augusti.
Vi hälsar Susanne Arvidsson välkommen till Landskrona och har vernissage torsdagen den 26 augusti mellan klockan 17 och 20. Denna dag finns alltså Susanne även på plats. Därefter är det följande öppettider som gäller.
Fredag 27/8 kl 13-17, lördag 28/8 kl 11-16 och söndag 29/8 kl 11-14.Susanne Jenny Ingrid Arvidsson

På denna sidan finner du dels min konst i webbutiken i form av ett stort utbud av kuddar och kuddfodral, mobilskal, kläder, konsttryck. Du hittar också ett utbud av olika målarkurser online både för barn och vuxna.