Kurser online

Kurser online är något som jag haft att erbjuda till både barn och vuxna under flera år.

Jag vänder mig till alla åldrar egentligen, det enda som krävs är att du ska kunna hålla i en krita på flera av mina kurser online.

Det finns till exempel en speciell kurs riktad till dig som behöver ha sängen som målarplats.

Det material jag lär ut fungerar även om man är sängbunden. 

Alla mår bra av att skapa!

Det är mitt motto.

Jag har digitala kurser alltså till barn från ca 7 år och två av kurserna är perfekt att ta tillsammans barn och vuxen då åldern här saknar betydelse.

Det är fantasin som behövs.

Och, det är just fantasin som snabbt kommer igång i flera av mina kurser, de där man jobbar i torrpastell eller softpastell som materialet ofta benämns också.

Men mer om detta får du kunskap i när du väljer någon av dessa kurser.

 

Vad är konst?  Konst syftar antingen på en kulturyttring som kräver kunskap och färdighet eller på en sorts estetisk verksamhet. Det kan också i snävare mening vara synonymt med bildkonst, med eller utan arkitektur och konsthantverk. Varför konst? Konst skapar sinnliga upplevelser och rikare gemensamma rum. Den kan bidra till nya perspektiv, innovationskraft och att fler får vara med och påverka sin livsmiljö. Kort sagt, till ett mer hållbart samhälle. Vem bestämmer vad som är konst? Det finns ingen fakta, inga regler, inga bestämda lagar att luta sig mot för att bestämma rätt och fel när det kommer till konstverk. Det handlar alltid om personliga åsikter och vad betraktaren, du själv själv ser i ett konstverk. Hur påverkas vi av konst? Vår hjärna tvingas då att tänka i nya banor vilket främjar kreativitet. Med andra ord så kan man rent generellt säga att vi blir mera kreativa av att se på och uppleva konst. Konsten har även en läkande effekt. Bland annat WHO:s rapport visar att konst är ett effektivt sätt att lindra sorg och ångest med. För min egen del är konst överhuvudtaget det som skänker mening med mitt liv. Jag älskar att se på andras konst. Går gärna på utställningar. Och, i min egen stad Örebro så återkommer OpenART som pågår en längre tid under sommarmånaderna och detta är något jag verkligen uppskattar. Vad är konst för barn? Vi fick höra Nina Bondessons definition av konstbegreppet: ”Konstnärlig verksamhet är ett grundläggande kännetecken på mänskligt liv. Det handlar om språk, om kommunikation. Om gestaltning av livet och tillvarons villkor.4 nov. 2019 Jag själv bidrar till att ge konst till barn genom att jag jobbar som Bildpedagog på Örebro Kulturskola, Kulturkvarteret Jag jobbar även med uppdraget Skapande Skola som är ett uppdrag av Statens Kulturråd.
Kurser online

Vad är konst? 

Konst syftar antingen på en kulturyttring som kräver kunskap och färdighet eller på en sorts estetisk verksamhet.

Det kan också i snävare mening vara synonymt med bildkonst, med eller utan arkitektur och konsthantverk.

Varför konst?

Konst skapar sinnliga upplevelser och rikare gemensamma rum.

Den kan bidra till nya perspektiv, innovationskraft och att fler får vara med och påverka sin livsmiljö.

Kort sagt, till ett mer hållbart samhälle.

Vem bestämmer vad som är konst?

Det finns ingen fakta, inga regler, inga bestämda lagar att luta sig mot för att bestämma rätt och fel när det kommer till konstverk.

Det handlar alltid om personliga åsikter och vad betraktaren, du själv själv ser i ett konstverk.

Hur påverkas vi av konst?

Vår hjärna tvingas då att tänka i nya banor vilket främjar kreativitet.

Med andra ord så kan man rent generellt säga att vi blir mera kreativa av att se på och uppleva konst.

Konsten har även en läkande effekt.

Bland annat WHO:s rapport visar att konst är ett effektivt sätt att lindra sorg och ångest med.

För min egen del är konst överhuvudtaget det som skänker mening med mitt liv.

Jag älskar att se på andras konst.

Går gärna på utställningar.

Och, i min egen stad Örebro så återkommer OpenART som pågår en längre tid under sommarmånaderna och detta är något jag verkligen uppskattar.

Vad är konst för barn?

Vi fick höra Nina Bondessons definition av konstbegreppet: ”Konstnärlig verksamhet är ett grundläggande kännetecken på mänskligt liv. Det handlar om språk, om kommunikation. Om gestaltning av livet och tillvarons villkor.4 nov. 2019

Jag själv bidrar till att ge konst till barn genom att jag jobbar som Bildpedagog på Örebro Kulturskola, Kulturkvarteret

Jag jobbar även med uppdraget Skapande Skola som är ett uppdrag av Statens Kulturråd.

 

Unik möjlighet!

En unik möjlighet för vid köp av målerikurs( oavsett kurs, ej barn under 13 år) och vill få mer kunskap och inspiration och faktiskt utveckla ditt målande mer medvetet så erbjuder jag detta: Du har möjlighet att lägga till mellanskillnad i efterhand om du vill ha tillgång till feedback på det du målar, du får även tillgång till den kursen också och då även till den slutna gruppen. Läs mer Webbkurs – Lär dig konsten att måla med akrylfärger – med studiegrupp

Lämna ett svar