Fredag- min dag i ateljén

Fredag- min dag i ateljén

Fredagar är min dag då jag helst bara vill ha dagen som ett oskrivet blad. Jag älskar känslan att få vakna upp och äta frukost länge.

Tar på mig mina målarkläder.

Starta min kaffemaskin. Njuta av morgonkaffe utan stress. Ofta springer jag mina två trappor ner och bara ut genom min egen trappuppgång och sen har jag lyxen att ha ett surdegsbageri i porten bredvid min.

Min kisse Cleo älskar också dessa dagar när vi båda är hemma. Skönt att kunna sitta på balkongen ända in i november och äta frukost. Lyssnar på ljudbok till kaffet.

Att sedan ha en hel dag i ateljén hemma är det bästa jag vet. När jag målar känner jag mig alltid lycklig.

Jag känner mig nästan alltid lycklig för övrigt med när jag vaknar till en ny dag men den där riktigt speciella lyckokänslan av stilla frid blir speciellt tydlig när jag jobbar med färg och penslar av någon konstig anledning.

Den känslan har jag för övrigt även när jag jobbar med mina elever och när sköna jazztoner strömmar ur högtalaren och man ser och känner skaparglädjen och koncentrationen och det är alldeles tyst så njuter jag oavsett det är jag eller barnen som skapar.

Jag märker själv att jag ler hela tiden.

I går började jag på en ny stor duk men övergick sen tillbaka till den jag visade sist här på bloggen.

Jag kände mig inte nöjd med kvinnan i mitten så jag målade om hela hennes huvud!

Jag måste känna mig helt nöjd själv med en tavla innan jag kan gå vidare på nästa målning.

Jag fick bra och ärlig feedback av L-M som ofta sitter med och tittar på när jag målar. Hon kom för att dricka te och ett glas vin men sa åt mig- måla istället! Jag gillar när tavlan växer fram.

Kl 23.00 blev det rast med te och L-M s hembakade bröd hon hade med sig.

Nu känns tavlan mer rätt helt enkelt!

Nu väntar jag på att Peter som är fotograf och är den som fotograferar mina tavlor för att få exakt färgåtergivning ska ha tid att fota tavlan. Jag lyckas inte få till ett bra foto med mobilen som annars tar suveräna kort men tavlan är svår för den är sådana kontraster i färgerna. Så här stämmer inte färgerna nåt bra men men….

susannearvidsson.com - konst till salu Fredag- min dag i ateljén

Konst till salu - Fredag- min dag i ateljén
Fredag- min dag i ateljén

Nu är det ett par timmar jag har i ateljén idag också innan jag ska träffa väninnor.

Önskar er alla en fin Allhelgona helg.

Susanne

Lämna ett svar