Målarkurs i Sorrento 21-28 oktober 2023

Målarkurs i Sorrento, Italien

Fysisk målarkurs i Sorrento 21-28 okt -2023 med Susanne Arvidsson

Mitt syfte och mål som lärare i bild är att du ska lära dig måla eller hitta din egen stil och teknik/material som passar just dig om du redan är igång och målar.
Även om vi kommer befinna oss i en fantastisk miljö så är det inte alls mitt mål att du ska måla av landskapet ur ett naturalistiskt perspektiv. Utan du kan lika gärna måla i valfri stil som t ex pointillistisk eller kubistisk stil, eller varför inte i en naivistisk anda. Kanske faller den abstrakta stilen dig mest i smak efter att du fått testa och fått kännedom om flera olika konststilar. Syftet med mitt upplägg är att alla mår bra av att skapa och målet är att du kommer att få kunskap om olika stilar och tekniker som du även kan testa efter ditt eget intresse.

På schemat har vi även planerat in två utflykter, en utflykt till Pompeji och en heldagsutflykt till ön Capri. På Capri får vi uppleva Villa San Michele i Anacapri i första hand, men det finns också lite tid för att se Capris berömda piazza. På utflykterna har vi med oss ett skissblock och kritor/ pennor för att kunna göra skisser som vi arbetar vidare med när vi är tillbaka. Vi har även möjligheten till att boka en minivan för att besöka byn Positano under kvällstid. Här promenerar vi genom staden och njuter av fantastiska utsikter och gallerier medan solen går ner. Som avslut äter vi en middag vid Positanos strand på en trevlig restaurang.

Vi bor lokalt på ett mysigt familjepensionat som serverar frukost och smakliga måltider med flera rätter som är baserade på grönsaker som odlas på plats. Monica Jörgensen, Italienkännare som anordnat temaresor i över 20 år, är vår guide på plats och leder utflykterna.

Målarkurs i Sorrento 21-28 oktober 2023
Målarkurs i Sorrento 21-28 oktober 2023
Målarkurs i Sorrento 21-28 oktober 2023

Om Susanne: Jag har målat tavlor sedan jag var 13 år, sålt tavlor från 15 års ålder och levt på min konst i hela mitt yrkesverksamma liv. Idag arbetar jag 3 dagar i veckan sedan flera år tillbaka på Örebro Kulturskola som Bildpedagog. Jag gör och erbjuder även onlinekurser för både barn och vuxna. Jag får regelbundna uppdrag i form av Skapande Skola som ligger under Statens kulturråds uppdrag.

Material: Torrpastell/ Softpastell plus fixativ plus valfritt annat material t.ex. Akrylfärger, Oljefärger
eller Akvarell.
Jag undervisar utifrån ditt medhavda och eget valda material i en kombination med torrpastell som är en väldigt rolig kombi.

Susanne Arvidsson, www.konst.se/susannearvidsson, @ateljesusannearvidsson

Konstnär Susanne Arvidsson

Praktisk information gällande Målarkurs i Sorrento, Italien

Pris per person på B & B i delat dubbelrum 7 nätter, inklusive halvpension. Pris 13.470 SEK
Innefattar kurs i måleri 4 timmar om dagen, söndag till fredag. 
Det finns dubbelrum i olika storlek som antingen har balkong eller uteplats. Rummen har AC, TV och minibar. 
För den som önskar enkelrum tillkommer enkelrumstillägg: 5.600 SEK

Läget är ovanför Sorrento och stranden Marina Grande. Vi befinner oss på landet i ett område med sparsam bebyggelse. Det tar ca 25 min att gå ner till centrala Sorrento via en bred gångväg som avslutas med några trappor. En minivan hämtar upp oss varje kväll när vi ska hem, vi behöver inte gå uppför. Vi kommer att vara aktiva så bra skor behövs. Har du problem med knän eller höfter får du vara beredd på att det blir en hel del promenerande i backar och trappor. Vid vårt B & B finns en liten pool, med en bar intill och sittmöbler. Mot havet ligger en stor trädgård, därifrån ser man en del av kusten. Frukosten och måltiderna serveras i en vacker matsal. En del av kursen kan ske i matsalen vid dåligt väder. Vi vistas utomhus i trädgården och på små terrasser.

Monica Jörgensen på Costiera Travel följer med gruppen på utflykter som guide och reseledare.
Sorrento har mycket att erbjuda som t ex: klosterträdgården, intarsiamuséet, citronodlingar och vackra utsikter och byggnader. Det blir två utflykter, en till Pompeji och en till Capri.

Tillkommer på plats: De måltider som inte ingår i programmet. Inträde på utflykterna och resorna med buss, pendeltåg, minivan och båt.
Vi kan hjälpa till med bokning av flygbiljetter.

Villkor
Preliminär anmälan skriftligt till Monica Jörgensen, Costiera Travel. Vi har ett begränsat antal platser så först till kvarn.
Efter en bekräftad anmälan sker en första delbetalning på 20 % inom 7 dagar. Slutbetalning sker senast 45 dagar före avresan.

Blir det en stor avvikelse när det gäller kursen Euro SEK vid fakturatillfället för slutbetalningen, så förbehåller vi oss rätten att ändra beloppet till dagens
kurs. Costiera Travel har rätt att ställa in resan vid för få deltagare, då återbetalas delbetalningen.
Vid avbokning vid t ex sjukdom se www.costiera.se Kontakt -> viktig info.

För mer info angående boende, Sorrento och frågor av praktisk karaktär kontakta Monica Jörgensen
Costiera Travel: monica.jorgensen@costiera.se, Costiera.se

Sorrento

Sorrento är en kuststad belägen i den sydvästra delen av Italien, i regionen Campania. Staden är välkänd för sin vackra utsikt över Neapelbukten och öarna Capri, Ischia och Procida. Sorrento är också en populär turistdestination på grund av sina charmiga gator, historiska platser, pittoreska stränder och läge som utgör en perfekt utgångspunkt för att utforska Amalfikusten och andra närliggande platser.

Några av de främsta attraktionerna och sevärdheterna i Sorrento inkluderar:

  1. Piazza Tasso: Stadens centrala torg, uppkallat efter poeten Torquato Tasso som föddes i Sorrento. Här hittar du många restauranger, kaféer och butiker.

  2. Chiesa di San Francesco: En vacker kyrka från 1300-talet med en imponerande klosterträdgård.

  3. Corso Italia: Huvudgatan i Sorrento, kantad av butiker och restauranger.

  4. Marina Grande: Den ursprungliga fiskehamnen i Sorrento, som erbjuder en charmig och pittoresk atmosfär.

  5. Amalfikusten: En kort bilresa från Sorrento, en av de mest kända kuststräckorna i världen, känd för sina dramatiska klippor, färgglada byar och hisnande landskap.

  6. Capri: En vacker ö som ligger utanför Sorrentos kust. Den har imponerande natur och är ett populärt utflyktsmål.

  7. Pompeji och Herculaneum: Två välkända arkeologiska platser som ligger nära Sorrento, som erbjuder en inblick i livet i det antika Rom.

  8. Limoncello: Sorrento är också berömt för sin limoncello, en populär citronlikör som tillverkas av lokala citroner.

Klimatet i Sorrento är medelhavsklimat, vilket innebär milda vintrar och varma somrar. De bästa tiderna att besöka staden är vanligtvis under våren och hösten, när vädret är behagligt och folkmassorna inte är lika överväldigande som under sommaren.

Sorrento är en destination som lockar besökare med sin skönhet, kultur och avslappnade atmosfär. Oavsett om du är intresserad av historia, mat eller natursköna utflykter, har Sorrento något att erbjuda för alla.

Susanne Jenny Ingrid Arvidsson

På denna sidan finner du dels min konst i webbutiken i form av ett stort utbud av kuddar och kuddfodral, mobilskal, kläder, konsttryck. Du hittar också ett utbud av olika målarkurser online både för barn och vuxna.