Målarkurs i Sorrento 5-12 oktober 2024

Målarkurs i Sorrento 21-28 oktober 2023 med mig som blir din kurslärare.

Jag är en erfaren konstnär och heter Susanne Arvidsson.

Mitt huvudmål som bildlärare är att guida dig genom en kreativ resa där du antingen lär dig måla från grunden eller finner och förfinar din egen unika stil och teknik om du redan är erfaren inom konstvärlden. Även om vi kommer att befinna oss i en fantastisk miljö vid Sorrentos kust, är mitt fokus inte att guida dig mot att måla landskapet på ett naturalistiskt sätt. Tvärtom, du uppmuntras att utforska olika stilar såsom pointillism, kubism eller naivism, eller kanske upptäcka en passion för abstrakt konst. Genom mitt pedagogiska upplägg strävar jag efter att alla deltagare ska uppleva glädjen i skapandet samtidigt som de får en bred kunskap om olika konststilar och tekniker, vilka du sedan kan utforska enligt ditt eget intresse.

För att berika vår konstupplevelse har vi planerat två minnesvärda utflykter. En resa till det historiska Pompeji och en heldagsutflykt till den vackra ön Capri. På Capri kommer vi att besöka Villa San Michele i Anacapri och ha möjlighet att utforska Capris berömda piazza. Under utflykterna kommer vi bära med oss skissblock, kritor och pennor för att fånga intryck och skapa skisser som vi sedan kan utveckla ytterligare när vi återvänder till vår målarateljé. Dessutom har vi möjlighet att boka en minivan för att utforska byn Positano under kvällstid. Där kommer vi att promenera genom stadens charmiga gränder och njuta av fantastiska utsikter samt besöka konstgallerier medan solen sakta går ner. Som en perfekt avslutning på dagen kommer vi att avnjuta en läcker middag vid Positanos strand på en trevlig restaurang.

Vi kommer att bo lokalt på en charmig familjepensionat som erbjuder en mysig atmosfär. Här serveras läckra måltider baserade på lokalt odlade grönsaker till frukost och middag. Vår guide på plats är den erfarna Italienkännaren Monica Jörgensen, som har organiserat temaresor i över 20 år och kommer att leda våra utflykter för att säkerställa en oförglömlig och konstnärligt berikande upplevelse.

Målarkurs/resa till Sorrento 5 -12 oktober 2024
Målarkurs i Sorrento 21-28 oktober 2023
Målarkurs/resa till Sorrento 5 -12 oktober 2024

Om Susanne: Jag har målat tavlor sedan jag var 13 år, sålt tavlor från 15 års ålder och levt på min konst i hela mitt yrkesverksamma liv. Idag arbetar jag 3 dagar i veckan sedan flera år tillbaka på Örebro Kulturskola som Bildpedagog. Jag gör och erbjuder även onlinekurser för både barn och vuxna. Jag får regelbundna uppdrag i form av Skapande Skola som ligger under Statens kulturråds uppdrag.

Material: Torrpastell/ Softpastell plus fixativ plus valfritt annat material t.ex. Akrylfärger, Oljefärger
eller Akvarell.
Jag undervisar utifrån ditt medhavda och eget valda material i en kombination med torrpastell som är en väldigt rolig kombi.

Susanne Arvidsson, www.konst.se/susannearvidsson, @ateljesusannearvidsson

Ateljé Susanne Arvidsson

Praktisk information gällande Målarkurs i Sorrento, Italien

Pris per person på B & B i delat dubbelrum 7 nätter, inklusive halvpension. Pris 13.470 SEK
Innefattar kurs i måleri 4 timmar om dagen, söndag till fredag. 
Det finns dubbelrum i olika storlek som antingen har balkong eller uteplats. Rummen har AC, TV och minibar. 
För den som önskar enkelrum tillkommer enkelrumstillägg: 5.600 SEK

Läget är ovanför Sorrento och stranden Marina Grande. Vi befinner oss på landet i ett område med sparsam bebyggelse. Det tar ca 25 min att gå ner till centrala Sorrento via en bred gångväg som avslutas med några trappor. En minivan hämtar upp oss varje kväll när vi ska hem, vi behöver inte gå uppför. Vi kommer att vara aktiva så bra skor behövs. Har du problem med knän eller höfter får du vara beredd på att det blir en hel del promenerande i backar och trappor. Vid vårt B & B finns en liten pool, med en bar intill och sittmöbler. Mot havet ligger en stor trädgård, därifrån ser man en del av kusten. Frukosten och måltiderna serveras i en vacker matsal. En del av kursen kan ske i matsalen vid dåligt väder. Vi vistas utomhus i trädgården och på små terrasser.

Monica Jörgensen på Costiera Travel följer med gruppen på utflykter som guide och reseledare.
Sorrento har mycket att erbjuda som t ex: klosterträdgården, intarsiamuséet, citronodlingar och vackra utsikter och byggnader. Det blir två utflykter, en till Pompeji och en till Capri.

Tillkommer på plats: De måltider som inte ingår i programmet. Inträde på utflykterna och resorna med buss, pendeltåg, minivan och båt.
Vi kan hjälpa till med bokning av flygbiljetter.

Villkor
Preliminär anmälan skriftligt till Monica Jörgensen, Costiera Travel. Vi har ett begränsat antal platser så först till kvarn.
Efter en bekräftad anmälan sker en första delbetalning på 20 % inom 7 dagar. Slutbetalning sker senast 45 dagar före avresan.

Blir det en stor avvikelse när det gäller kursen Euro SEK vid fakturatillfället för slutbetalningen, så förbehåller vi oss rätten att ändra beloppet till dagens
kurs. Costiera Travel har rätt att ställa in resan vid för få deltagare, då återbetalas delbetalningen.
Vid avbokning vid t ex sjukdom se www.costiera.se Kontakt -> viktig info.

För mer info angående boende, Sorrento och frågor av praktisk karaktär kontakta Monica Jörgensen
Costiera Travel: monica.jorgensen@costiera.se, Costiera.se

Sorrento, beläget på en platå högt över havet och med en magnifik utsikt över Vesuvius, Neapel, Ischia och Capri, bär på en rik och mångfacetterad historia. Dess anor sträcker sig tillbaka till 400-talet f.Kr då grekerna först kom hit, och under antiken användes staden som en rekreationsort av romarna, då kallad Surrentum. Sedan dess har Sorrento förblivit en anrik semester- och rekreationsort.

Stadens charm ligger i dess bevarade gammaldags atmosfär, där badbryggor med omklädningsrum, terrasser med doftande apelsinträd och renoverade, lyxiga hotell ger en känsla av tidlös elegans. Små caféer lockar besökare med ett överflöd av kakor och tårtor, ofta tillverkade av mandlar med smaker av citron och apelsin. Centrala delar av staden pryds av citronlundar, där besökare kan avnjuta färskpressad citronsaft och den berömda Limoncello.

Den gamla stadsdelen kännetecknas av smala gränder och konsthantverkare som fortfarande tillverkar möbler i intarsiastil. Ett besök på möbelmuseet för intarsiastil rekommenderas starkt. Sorrento är även känt för handgjorda spetsar som säljs i små butiker, och staden rymmer många vackra kyrkor, inklusive Il Chiostro di San Francesco, ett kloster som används för borgerliga bröllop och som bidrar till stans tidlösa elegans.

Från Marina Piccolo, den lilla hamnen, tar båtar besökare till Capri, Neapel och Positano. Marina Grande, en pittoresk båthamn med många fiskrestauranger, erbjuder solstolar och parasoll för avkoppling längs stranden, komplett med ett brett utbud av restauranger att välja mellan.

Sorrento är inte bara en plats för turister; staden har en levande atmosfär med omkring 60 000 invånare under vintertid. Dess strategiska läge nära Neapel, Capri och Amalfikusten gör Sorrento till en intressant destination året runt, där dess rika historia och förtrollande skönhet lockar besökare från när och fjärran.

 

Sorrento

Sorrento är en kuststad belägen i den sydvästra delen av Italien, i regionen Campania. Staden är välkänd för sin vackra utsikt över Neapelbukten och öarna Capri, Ischia och Procida. Sorrento är också en populär turistdestination på grund av sina charmiga gator, historiska platser, pittoreska stränder och läge som utgör en perfekt utgångspunkt för att utforska Amalfikusten och andra närliggande platser.

Några av de främsta attraktionerna och sevärdheterna i Sorrento inkluderar:

  1. Piazza Tasso: Stadens centrala torg, uppkallat efter poeten Torquato Tasso som föddes i Sorrento. Här hittar du många restauranger, kaféer och butiker.

  2. Chiesa di San Francesco: En vacker kyrka från 1300-talet med en imponerande klosterträdgård.

  3. Corso Italia: Huvudgatan i Sorrento, kantad av butiker och restauranger.

  4. Marina Grande: Den ursprungliga fiskehamnen i Sorrento, som erbjuder en charmig och pittoresk atmosfär.

  5. Amalfikusten: En kort bilresa från Sorrento, en av de mest kända kuststräckorna i världen, känd för sina dramatiska klippor, färgglada byar och hisnande landskap.

  6. Capri: En vacker ö som ligger utanför Sorrentos kust. Den har imponerande natur och är ett populärt utflyktsmål.

  7. Pompeji och Herculaneum: Två välkända arkeologiska platser som ligger nära Sorrento, som erbjuder en inblick i livet i det antika Rom.

  8. Limoncello: Sorrento är också berömt för sin limoncello, en populär citronlikör som tillverkas av lokala citroner.

Klimatet i Sorrento är medelhavsklimat, vilket innebär milda vintrar och varma somrar. De bästa tiderna att besöka staden är vanligtvis under våren och hösten, när vädret är behagligt och folkmassorna inte är lika överväldigande som under sommaren.

Sorrento är en destination som lockar besökare med sin skönhet, kultur och avslappnade atmosfär. Oavsett om du är intresserad av historia, mat eller natursköna utflykter, har Sorrento något att erbjuda för alla.

Målarkurs i Sorrento – kort information om mig, Susanne Arvidsson som konstnär i Sverige och onlinekurser i konst.

 

“Med över två decenniers erfarenhet som konstnär har jag fördjupat mig i en mångfald av målningstekniker, inklusive olja, akryl, blandteknik, akvarell och pastell. Mitt konstnärskap har varit en livslång passion som började redan vid 13 års ålder och har utvecklats till en framgångsrik yrkeskarriär.

Jag har haft nöjet att dela min konst både nationellt och internationellt genom utställningar runt om i Sverige och utomlands. Mitt arbete är känt för att skildra kreativitet, skönhet och känslor i varje penseldrag.

Förutom att skapa konstverk erbjuder jag onlinekurser som riktar sig till både barn och vuxna, där jag delar med mig av mina tekniker och konstnärliga insikter. Genom mina kurser strävar jag efter att inspirera och utbilda andra konstnärssjälar.

Välkommen att utforska mitt galleri och uppleva mångfalden av konstnärliga uttryck som jag har att erbjuda. Utforska mina tavlor, delta i mina kurser och upplev den magi som konsten har att erbjuda.”

 

Susanne Jenny Ingrid Arvidsson

På denna sidan finner du dels min konst i webbutiken i form av ett stort utbud av kuddar och kuddfodral, mobilskal, kläder, konsttryck. Du hittar också ett utbud av olika målarkurser online både för barn och vuxna.