Örebro Kulturskola och Mitt jobb som bildpedagog på

 Örebro Kulturskola som bildpedagog

Örebro Kulturskola med kulturfritids
Inför föreställningen som vi hade på Strand med barnen.

Örebro kulturskola har funnits med som en drömarbetsplats för mig i många år.Jag brinner verkligen för att få lära ut det jag älskar själv att göra allra mest-att måla! Och just till barn är de jag vill vända mig till som lärare. Jag blev erbjuden att jobba på Örebro kulturskola när detta projekt drog i gång i februari 2017.

Barn är som ett oskrivet blad! Öppna, nyfikna och vågar testa och vill lära sig teknik.

Helt otroligt vilken utvecklig man ser när eleverna får lära sig olika tekniker och tips och sedan får testa detta utifrån sig själva. Jag är både imponerad och inspirerad av mina elever.

Varje dag jag jobbar så säger jag och mina kollegor- hur kan man få ha det så sjukt roligt på sitt jobb!!!!

Att jobba på Örebro Kulturskola är det roligaste jobbet jag haft i hela mitt liv!

Bättre till och med än när jag enbart jobbade som konstnär på heltid vilket varit den största delen av mitt yrkesverksamma liv. När jag kommer hem kliver jag oftast rakt in i min ateljé och börjar måla.

Jag har ork och lust till att skapa själv vilket inte är alla förunnande efter en dags jobb.

När jag har mina lektioner med barnen så  sätter på lugn och skön musik som jag själv brukar måla till, s.k. coffemusic och när den kommer på så brukar det bli alldeles lugnt.

Spara i en burk

När det blir en sån där känsla som man bara vill “spara i en burk”, när alla är inne i sitt eget arbeta, står och funderar och man bara känner barnens energi som flödar, jag då mår jag sååååå bra.

Här följer ett gäng med underbara målningar som mina elever som går i årskurs 3 har målat:

 

 

Örebro Kulturskola Kulturfritids
Barn från Brickebackens skola

 

Örebro Kulturskola
Kulturfritids Brickebackens skola

Örebro Kulturskola erbjuder nu också barn till gratis lovverksamhet och då har jag ytterligare en kollega som är danspedagog och just med Hip Hop som inriktning. Hon konsultar också som danslärare och hon är grymt duktig på detta. Sedan har vi ju vår samordnare som alltid jobbar och servar oss under lovverksamheten. Så vi är ett team på fyra kollegor kan man säga.

En förmiddag i veckan

Här är foton som vi självklart har tillåtelse att visa och de är från Örebro kulturskola och sportlovsverksamheten 2018.

Här är en film från sportlovet då vi alltid har en så kallad lov verksamhet.

 

 

Fakta om kulturfritids:

Inför 2017 har Örebro kulturskola fått 1 miljon kronor av Statens kulturråd för att satsa på utåtriktad gratisverksamhet. En stor del av dessa pengar har gått till det kulturskolan valt att kalla Kulturfritids. Två stycken kulturpedagoger har anställts om 75% var för att kunna genomföra kulturfritidsverksamheten. Kulturfritids är ett sätt för kulturskolan att erbjuda barn en meningsfull fritid samt ett sätt för kulturskolan att fortsätta sträva efter att nå alla barn.

Fyra skolor I Örebro kommun har en eftermiddag i veckan blivit erbjudna kulturfritids. Pedagogerna träffar barnen i åk tre efter skoltid på respektive skola och har estetisk verksamhet för barnen inom ämnena bild och drama/teater. Verksamheten sker i samarbete med fritidshemmen på respektive skola, men målgruppen är också de barn som inte har rätt att gå på fritids.

Tanken är också att skapa mötesplatser mellan de olika kulturfritidsskolorna i form av utställningar och föreställningar.

Skolorna där kultursfritids har genomförts på är Hagaskolan, Björkhagaskolan, Mellringeskolan samt Närkes kils skola. Från våren 2018 är  två skolor utbytta och två nya har tillkommit för att så många skolor som möjligt ska få ta del av Örebro Kulturskola.

Nu erbjuder Örebro Kulturskola  kulturfritids  på Brickebackens skola,  Odenskolan i Odensbacken, Hagaskolan och Björkhagaskolan.

 

Susanne Jenny Ingrid Arvidsson

På denna sidan finner du dels min konst i webbutiken i form av ett stort utbud av kuddar och kuddfodral, mobilskal, kläder, konsttryck. Du hittar också ett utbud av olika målarkurser online både för barn och vuxna.

Lämna ett svar