Du visar för närvarande Målarkurs online för barn och ungdomar
Målarkurs online för barn och ungdomar

Målarkurs online för barn och ungdomar

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
429:00 kr

9 lektioner

Målarkurs online för barn och ungdomar men även för vuxna.

“Utforska magin med färger! 🎨 Målarkurs för barn och ungdomar /vuxna – släpp loss din kreativitet!”

“Har du någonsin drömt om att låta fantasin flyga fritt över en canvas? Nu har du chansen! Min målarkurs är designad för både barn och vuxna, och den kommer definitivt få dina kreativa tankar att flöda! 🌈”

“Lär dig spännande teknik som ger liv åt dina visioner! ✨”
“Barnen kommer älska att måla sina favoritdjur och sagolika världar, medan vuxna kan upptäcka den terapeutiska kraften i konst. 💫”
“Inga förkunskaper krävs – alla är välkomna att delta i Målarkurs för barn och ungdomar ! 🎉”

Torrpastell som är färgen som Målarkurs för barn och ungdomar bygger på.

Torrpastell och fixativ tror jag är mitt mest uppskattade material om jag sammanfattar all uppskattning från mina elever på Örebro Kulturskola.

Men även i mina uppdrag genom Statens Kulturråd i form av Skapande Skola slås jag hela tiden av hurra ropen jag får när lektionen i Virrvarr tekniken är slut.

-Detta är den bästa målningen jag nånsin målat!

Jag vill sätta upp denna tavlan hemma!

Jag är sååååå nöjd!

Det är så kul med dessa torrpastellkritor!

Ja, listan kan göras lång!

Och, det är just torrpastell eller softpastell som är grunden i Målarkurs för barn och ungdomar.

Ett material som inte kostar mycket och som är väldigt drygt.

Jag har använt samma färgask själv i flera år.

Jag använder den teknik jag lär ut i denna kursen till deltagare i alla åldrar.

Här saknar ålder och erfarenhet av måleri betydelse.

När jag har klasser eller stora grupper vid fysiska kurser så är detta fantastiskt att deltagarna inte jämför sig med varandra på ett negativt sätt.

Istället vill deltagarna komma med förslag på vad dom ser i det som växt fram ur virrvarret.

Det är i det stadiet då det verkligen är roligt att måla med torrpastellen.

Är grunden ordentligt målad med många tunna lager med fixering mellan så blir resultatet alltid fantastiskt i Målarkursen online för barn och ungdomar!

Jag har lika mycket vuxna som barn på mina fysiska kurser och uppskattningen är densamma.

Torrpastell

Torrpastell, även känd som torrpastellkrita eller bara pastell, är ett konstnärligt material som används för teckning och målning. Det är en typ av pigmentsticka som består av pigment, bindemedel och en minimal mängd vatten. Skillnaden mellan torrpastell och oljepastell ligger främst i bindemedlet – torrpastell använder ett torrt bindemedel medan oljepastell använder oljebaserat bindemedel.

Här är några viktiga egenskaper och användningsområden för torrpastell:

  1. Färgmättnad och ljusstyrka: Torrpastellkritt ger levande och intensiva färger. Den torra konsistensen gör det möjligt att applicera färgen i lager, vilket ger konstnären möjlighet att skapa djup och rika nyanser.

  2. Ytstruktur: Materialet ger en unik och karakteristisk yta på papper eller duk. Den korniga ytan kan vara både visuellt tilltalande och taktil, vilket ger konstverket en texturerad känsla.

  3. Blandbarhet: Konstnärer kan blanda färger genom att direkt gnida eller blanda torrpastellstift på ytan. Detta ger möjlighet till övergångar och gradienter i konstverket.

  4. Storlek och format: Torrpastell finns vanligtvis som stift eller block i olika storlekar och former. De kan användas på ett mångsidigt sätt, från detaljerade linjer till breda streck av färg.

  5. Fixativ: Eftersom torrpastell är torrt och pudrigt kan det vara skört och smetas lätt. För att skydda och fixera konstverket efter avslutad teckning eller målning används ett pastellfixativ. Detta hjälper till att förhindra att färgen smetas eller lossnar från ytan.

  6. Papper: För att uppnå bästa resultat med torrpastell är det viktigt att använda rätt typ av papper. Pastellpapper har en speciell yta som hjälper till att greppa och hålla pastellkritt, vilket minskar risken för att färgen smetas eller försvinner.

Torrpastell är känt för att ge konstnärer möjlighet att utforska färg och form på ett djupt sätt. Det används ofta för porträtt, landskap, stilleben och abstrakt konst. Materialet kräver övning och tålamod för att behärska, men det kan skapa imponerande och livfulla konstverk när det används på rätt sätt.

Här kommer foton från kursdeltagare i åldrar 7år och uppåt.

Du ska hitta din egen stil och motiv men dessa foton kan ändå förhoppningsvis inspirera dig.

Utforska Konstens Värld Online: Fördelarna med Målarkurser på Nätet

Som konstnär är det en ständig strävan efter att förbättra våra färdigheter och expandera vår kreativa horisont. I dagens digitala era erbjuder onlinekurser i akrylmålning en unik och ovärderlig möjlighet att utforska konstens värld på ett sätt som tidigare inte var möjligt. Här är några skäl till varför just onlinekurser har blivit det självklara valet för konstnärer över hela världen:

1. Tillgänglighet och Flexibilitet: En av de mest tilltalande aspekterna med onlinekurser är deras oslagbara tillgänglighet. Oavsett var du befinner dig geografiskt eller vilken tid på dygnet du föredrar att skapa, kan du delta i dessa kurser. Du kan anpassa din inlärning efter ditt eget schema och i din egen takt, vilket ger dig en nivå av flexibilitet som traditionella klasser ofta inte kan erbjuda.

2. Mångsidiga Läroplaner och Nivåer: Onlinekurser inom akrylmålning, torrpastell eller Powertex erbjuder ett brett spektrum av ämnen och färdighetsnivåer. Oavsett om du är nybörjare som vill lära dig grunderna i akrylmålning eller en erfaren konstnär som vill utforska avancerade tekniker och stilistiska tillvägagångssätt, finns det kurser som passar alla. Detta ger dig möjlighet att utforma din egen inlärningsresa och fokusera på de områden som intresserar dig mest.

3. Tillgång till Resurser och Inspelade Lektioner: En annan fördel med onlinekurser är att du ofta får tillgång till omfattande resurser som kompletterar lektionerna. Det kan vara referensbilder, tekniska guider eller artiklar om konstnärlig teori. Dessutom spelas lektionerna ofta in, vilket gör det möjligt för dig att gå tillbaka och granska innehållet när som helst. Detta är en ovärderlig resurs för att fördjupa din förståelse och repetera tekniker vid behov.

4. Prisvärdhet och Ingen Resa: Traditionella konstkurser kan vara dyra, och ibland kräver de också resor för att delta. Onlinekurser erbjuder ofta en mer prisvärd lösning eftersom det inte finns något behov av att täcka kostnader för lokaler eller fysiskt material. Dessutom eliminerar onlinekurser behovet av resa, vilket sparar tid och pengar samtidigt som de minskar din miljöpåverkan.

I sammanfattning ger onlinekurser i akrylmålning konstnärer en enastående möjlighet att utveckla sina färdigheter och utforska konstens värld på ett sätt som passar deras livsstil och inlärningsstil. Den oslagbara tillgängligheten, mångsidigheten i läroplanerna, möjligheten till lärarstöd och samhörighet med andra konstnärer gör denna kursen till ett ovärderligt verktyg för att ta vårt konstnärskap till nya höjder. Oavsett om du är ny på akrylmålning eller har lång erfarenhet kommer onlinekurser att berika din kreativa resa och föra din konstnärliga vision till liv på ett sätt du aldrig tidigare upplevt.

Torrpastell kritor eller Softpastell som dom också kallas.

Skillnaden är att Softpastell är lite mjukare.

Och,  då är fördelen med dom att det är ännu lättare att måla och få jämn yta med men, nackdelen är att dom är sprödare och går lättare sönder om man trycker hårt med dom eller tappar kritan i golvet.

Fixativspray och då rekommenderar jag märket fixativ

Pipettflaskor

Några akrylfärger tex. guld och pärlemo och kanske svart

Papper som har matt yta, tex kartong men det finns speciella papper just för torrpastell så sök efter det på Google.

Jag lägger inte upp länkar eftersom butikerna rätt var det är ändrar på sina artiklar och då blir min länk inaktuell.